På tide med junior- og seniorklasser i KM?

23. juli 2022 – Kanskje tiden er inne for nytenking angående klubbmesterskapet.

Vi har i mange år ivret for en seniorklasse i klubbmesterskapet – men det har ikke kommet. Vi har aldri fått noen forklaring, men har mistanke om at turneringskomiteen (hvis det i det hele tatt har vært diskutert) har ment at en seniorklasse ville undergrave deltakelsen i herreklassen, siden så mange deltakere ville være kvalifisert for begge. Greit nok, men nå er situasjonen en annen. Vi tror at i årets KM, så vil toppsjiktet være befolket av langt yngre folk i gjennomsnitt enn det som har vært tilfelle tidligere, og det er jo en utvikling alle håper på skal fortsette.

Da vil ikke det nevnte argumentet holde lenger, og i hvert fall neste år burde tiden være inne for å “utvide” klubbmesterskapet med flere klasser. “C”- og “D”-klasser (26+ hcp) vært prøvd, men svært få har vært interessert. Her hadde det kanskje økt interessen hvis “Netto-mesterskapet” ble spilt over kun én dag (søndag).

I tillegg til herreklassen burde det være mulig å ha en klasse for Herrer senior (50+), pluss en Herrer eldre senior (65+). Vi har sett på medlemsstatistikken og det er rundt 25 stykker i hver kategori som deltakelse kunne være aktuelt for. Vi har da sett på handicap fra midt på 20-tallet og nedover, samt aktivitet i form av turnerings- og selskapsrunder.

Noen av dem vil sikkert likevel delta i herreklassen, men flere klasser vil sannsynligvis føre til at flere vil være interessert i å delta i mesterskapet.

Foreløpig gir dessverre ikke medlemsstatistikken noe grunnlag for å gjøre noe tilsvarende for senior damer.

I tillegg bør det vurderes å gjeninnføre en juniorklasse. Hvis det ble brukt samme aldersgrense som i Junior-NM, er det spillere mellom 13 og 19. Vi har nå over 50 medlemmer som er 19 år og yngre. Mange av disse er veldig ferske enda, men mange er også ivrige (mange runder), og vil antagelig rase raskt ned i handicap.

KM junior til neste år ville nok være en fin gulrot for mange.

Det er en ting til vi har lurt på lenge. Hvorfor heter klassene “A” og “B”? Er det bare fordi det er det som står på veggtavlen?

Det ville jo vært mye riktigere om de hadde hatt benevnelsen “Herrer” og “Damer” eller “Menn” og “Kvinner”.

Innhold
Klubben