Påmelding åpner for KM i matchplay

20. mai 2021 – Nå som banen begynner å komme i form, var det på tide å åpne for påmelding til Klubbmesterskapet i matchplay.

… i anledning av at Viktor Hovland leder i PGA-mesterskapet.

Dette er vårt “cupmesterskap”

Dette er altså mesterskapet hvor “har ikke tid” eller “det passer ikke” ikke er gyldige unnskyldninger, for du bestemmer nemlig selv når du vil spille.

Hvem du skal spille mot bestemmes dermed av Golfbox, og dere gjør ganske enkelt en avtale. Alle de påmeldte vil bli seedet i henhold til handicap. Laveste handicap har seed nr. 1, mens høyeste handicap har siste seed. Så hvis det er 32 påmeldte (de kan godt være flere), spiller altså seed nr. 1 mot seed nr. 32 i første runde. Seed nr. 2 spiller mot nr 31 osv. helt til vi kommer på midten. Fjorårets vinner, Knut Sørset (bildet), var seedet som nummer 28 (seed nummer 26 vant året før), så seier er absolutt mulig for alle.

Kampoppsettet legges ut 1. juni. Påmeldingsfristen er 31. mai.

Første runde skal helst være ferdigspilt inne 22. juni. Deretter har man en måned til å gjøre ferdig runde 2. Turneringen skal være ferdigspilt før avslutningsturneringen, Elgjakta, som vanligvis går av stabelen den siste eller nest siste helgen i september.Dette er en utslagsturnering, der vinneren av hver match går videre til neste runde. Det spilles med fullt spillehandicap.

Hvis du er ny i klubben, er dette anledningen til å bli kjent med andre medlemmer som du kanskje ellers aldri ville spilt med/mot. Er du et etablert medlem, er det sjansen til å fornye gamle bekjentskaper.

Handicap fungerer slik at den som har lavest handicap spiller uten handicap, mens den som har høyest handicap får slag på enkelte hull i henhold til indeksen på hullene.

For eksempel, hvis spiller A har SH på 18 og møter spiller B med SH på 9, så er forskjellen 9 slag. På en 9-hullsrunde, som de innledende rundene er, betyr det at spiller A har ett ekstra slag på hullene med indeks 1 til 9, med andre ord hull 2, 3, 5, 7 og 8.

Hvis begge får par på hull 1, så deler de hullet. Hvis begge får par på hull 2, så vinner spiller A hullet. Hvis spiller A får dobbeltbogey på hull 3, mens spiller B får par, så vinner spiller B hullet. Den som vinner flest hull, vinner matchen.Dette er gøy folkens, så det er bare å melde seg på.

I fjor var det 39 som deltok. Vi håper på mange flere i år! Og klarer vi ikke det, må vi i hvert fall ha 36 slik at ingen behøver å få walkover i første runde.

Se hvem som har vunnet tidligere.Hvis du har spørsmål om matchplay, kan du sende det på SMS eller ringe Jon Kittilsen på 48 11 22 67. Han er turneringsansvarlig fordi alt, bortsett fra spillet, foregår på Internett og Golfbox.

Turneringsavgiften på 50 kroner skal betales senest samme dag som den første matchen. I disse koronatider unngår vi kontanter, så all betaling skal skje per Vipps til 48 11 22 67.

Den som vinner matchen er ansvarlig for å melde resultatet per SMS til samme telefonnummer.

Innhold
Klubben