Pengelisten 2022

3. november 2022 – Så var det vår egen lille “adelskalender”

Nå som vi har oppsummert alle turneringene, er altså turen kommet til Pengelisten, der vi prøver å kåre den beste turneringsspilleren.

Den representerer imidlertid også det individuelle aktivitetsnivået, for du er nødt til å delta i ganske mange turneringer for å nå opp.

Øverst på listen i år finner vi Lars Sandberg. Han har den fordelen at han deltar i mange turneringer. Det ble 30 på ham i år.

I løpet av sesongen kan han se tilbake på seire i både Mandagscup og Seniorcup. Han lå også høyt på birdie-listen. Hvis du vil komme øverst på Pengelisten er du dessuten nødt til å vinne noen månedssjekker i Mandagscupen, og Lars vant 2. Det alene er verdt 1000 kroner.

Ikke langt bak Lars, finner vi Marit Bjørnstad. Hun fikk hele 5 seire i Mandagscupen og tok hjem hele tre månedssjekker. Til slutt endte hun opp snaue 300 kroner bak Lars.

Vi noterer at det var 87 personer på Pengelisten i år (mot 94 i fjor). Det betyr at nesten alle fikk med seg en eller annen premie i løpet av sesongen.

Totalbeløpet er et par tusen kroner høyere enn i fjor, og det skyldes sikkert at det var en turnering mer.

"Pengeberegning"

Tabellen representerer ikke utdelte penger, slik det gjorde for noen år siden. Det er det bare birdiene og månedssjekkene som gjør. Vi har benyttet følgende “formler”.

Mandagscup

Selv om de tre beste i hver klasse nå får en pakke med baller, blir likevel alle førsteplasser på mandager og tirsdager er godskrevet med 100 kroner, andreplassene med 75 kroner og tredjeplasser med 50.

Siden den har de største enkeltbeløpene, har “månedssjekken” fått egen kategori. Den sjekken er på 500 kroner, og det deles ut 12 av dem.

Seniorcup

Her er det også baller i premie, men vi bruker samme “verdsetting” som i Mandagscupen.

Birdier

Birdier premieres med et gavekort på 100 kroner i Mandagscupen. Vi vet ikke hva birdie-premien er i Seniorcupen, men verdsetter også der hver birdie til 100 kroner.

Helgeturneringer

Det deles ikke ut pengepremier i helgeturneringer, men det deles imidlertid som oftest mer enn tre premier. Fordelingsnøkkelen vi har brukt er som følger.

I turneringer med klasseinndeling en seier “verdt” 300 kroner, med 200 for andreplass og 100 for tredjeplass.

I turneringer uten klasseinndeling, får de fem beste “pengepoeng” etter nøkkelen 300-250-200-150-100.

Det er samme inndeling i par-turneringer, mens i lag-turneringer teller deltakerne på de tre beste lagene.

Siden den er den mest prestisjefylte turneringen, gir seier i KM 500 kroner, mens nummer to får samme beløp som seier i en vanlig turnering, osv.

Matchplay-KM er lagt inn som en del av helgeturneringene.

Orders of Merit

Denne kategorien gjelder plassering blant de tre beste på den sesonglange Order of Merit i hver klasse i Mandagscupen og Seniorcupen. Premiestørrelsen er den samme som i enkeltturneringer.

Utelatelser

Premielistene i “treff”-turneringer er ikke innberegnet, siden det ikke deles ut premier.

Og dessuten glemte vi i farten å gi poeng for plasseringen i senioravslutningen.

Merknader

For “Mot Kreft”-turneringen, er det Golfbox-resultatlisten som gjelder, ikke den som inkluderte pengegaver.

Vi utelukker ikke at det kan forekomme feil i tabellen. Gjør oss gjerne oppmerksom på utelatelser og andre feil, men tabellen blir ikke omarbeidet med mindre feilene som rapporteres er store.

Andre tilbakemeldinger tas selvfølgelig også imot med takk.

Innhold
Klubben