Røde fugler galore

Mandagscup 6. august 2018

Mandagskvelden opprant med nesten perfekte spillerforhold, og når vi også spile fra rød tee, ble det ganske så mange fugler – faktisk både ørner og mindre fugler. Ikke mindre enn 14 – hvorav to ørner – av disse var det bare Frode som ble påskjønnet under premieutdelingen, selv om Morten Olstad vitterlig også fikk en eagle. Begge hadde også to birdier.Det var så mange fugler at turneringsledelsen faktisk slapp opp for gavesertifikater til Golfhandelen (birdier premieres nå også med slike, selv om de må kjøpes av klubben og ikke sponses). Det ble derfor ikke delt ut noen birdiesjekker i kveld, men alle (og ikke bare dem som var verdt 4 poeng) vil få sine sjekker senere.

Så mange gode scorer på enkelthull førte også til noen svært så gode scorer – i alle klassene.

A-klassen

8 deltakereDagens beste runde ble levert av Per Frode Haugen, som hadde en eagle, to birdier, tre par, to bogeyer og en dobbeltbogey for brutto par, noe som ga en nettoscore på -1.Morten Olstad gikk også på -1, men hadde +2 brutto, og kom derfor på andreplass. Ettersom det bare var 8 deltakere i A-klassen, var det bare to premier, men det var fire stykker som gikk på par eller bedre.

B-klassen

12 deltakerePål Valheim sikret seg en plass i Krokhol Masters med årets første mandagscupseier. -1 var resultatet.Det var det samme som Yngve Andersen, men Pål hadde ett slag bedre bruttoscore, og gikk derfor foran.Tredjeplassen gikk til Rune Sørlie som hadde +1.

C-klassen

10 deltakere

I denne klassen måtte du spille bedre enn handicap for å få noen premie i det hele tatt.Dagens beste nettoscore ble levert av Knut Olav Sørset, som gikk hele fem under par (brutto 41). De ga klar klasseseier.Øyvind Wulfsberg har også all grunn til å være fornøyd med dagens runde. -3 holdt til andreplass.Tredjeplassen gikk til Tony Farinha, som fikk -1.

Vi gjør i dag et unntak fra regelen om at du må være til stede på premieutdelingen for å få bilde i “avisen”.I alt var det altså 27 deltakere, og vi synes det er all grunn til å gjenta at spill fra forskjellige teesteder er en god idé, selv om alle fuglene ble litt overveldende for turneringsledelsen. Nevnte vi at været var bra? Det var det, selv om noen pessimistisk nok slo opp paraplyen da det falt 17 regndråper like før vi gikk ut.

Spilletempoet var heller ikke så verst i dag.

Feil rettet

Det er noen feil i det som er rapportert ovenfor. Det viste seg at Morten ikke hadde eagle, men par på hull 3.
Resultatlisten er derfor omgjort, og Lars Sandberg rykker opp til andreplass i A-klassen.

Orders of Merit

A-klasssen

Med dagens andreplass befestet Morten Olstad sin plass i OoM-teten. Han har nå en ledelse på 6 poeng til Olaf Thomassen og 8 poeng til Per Frode Haugen.

B-klassen

Yngve Andersen økte også ledelsen sin. Den er nå på hele 13 poeng foran Rune Sørlie. Steinar Nordskog og Terje Bjørnstad er henholdsvis 17 og 20 poeng bak Yngve.

C-klassen

Både Tony Farinha og Øyvind Wulfsberg økte sine poengbeholdninger i dagens turnering, men Tony beholder OoM-ledelsen, 6 poeng foran Øyvind. Marit Bjørnstad og Alexander Tomt Sandjord er heller ikke ute av kampen om seieren, selv om de nå er henholdsvis 11 og 14 poeng bak Tony.

Innhold
Klubben