Senioravslutningen 2020

Etter en periode med usikkerhet, ble det til slutt ordentlig tradisjonell senioravslutning, med Texas scramble, Kari-gryte og premieutdeling for Orders of Merit.

Været og forholdene for øvrig var alle tiders, og for første gang på lenge var det mulig å nyte maten utendørs. I henhold til Golfbox var det 25 seniorer som stilte til start, men det var 6 lag @ fire spillere, så det riktige tallet er nok 24 – bra det også.

Siden det tok litt tid før maten var ferdig, ble premiene delt ut før vi spiste.

Orders of Merit – Seniorcup 2020

Det ble begått en feil ved opprettelsen av 2020 Orders of Merit, slik at det ble tildelt Stableford-poeng i stedet for plassiferpoeng. Heller ikke ble det satt noen grense for hvor mange turneringer som var tellende. Jan Berg Jansen hadde imidlertid regnet om resultatene slik de egentlig skulle være.

A-klassen

1. Øivind Nordanger 112 poeng
2. Olaf Thomassen 108 poeng
3. Arve Bjerke   96 poeng

Dette er den samme rekkefølgen som den som står i Golfbox.

B-klassen

1. Yngve Andersen

93 poeng

2. Asbjørn Solevåg

91 poeng

3. Trond Bjerke

82 poeng

Her er rekkefølgen en litt annen enn i Golfbox. Vi ser at det ble uhyre jevnt etter hvert.

C-klassen

1. Bjørn Hallme

97 poeng

2. Jan Berg Jansen

91 poeng

3. Arve Hansen

86 poeng

Her er rekkefølgen også litt annerledes enn i Golfbox, nesten omvendt blant de tre beste.

Vi har ikke noe bilde som dokumenterer at Jan Berg Jansen og Arve Hansen fik hver sin premie.

Årets seniorspiller

Det pleide å være en vandrepremie for årets beste seniorspiller, men den ble vunnet til odel og ære av Olaf Thomassen for noen år siden, og etter det er det ikke satt opp en ny. En bestemannspremie deles imidlertid ut likevel.

Som overordnet vinner av årets Orders of Merit er ble Øivind Nordanger, siden han hadde den høyeste poengsummen

Resultater – avslutningsturneringen

Det var egentlig planlagt en litt annen form for lagturnering, men til slutt ble det bestemt at det skulle spilles Texas scramble likevel. Som vanlig ble det ganske jevnt.

1. Lag 2 – Øivind Nordanger, Odd Hole, Finn-Arne Johansen og Bengt Tullander, +1

2. Lag 4 – Olaf Thomassen, Arve Hansen, Terje Ekseth og Ragnhild Lied Johansen, +23. Lag 3 – Arve Bjerke, Jan Berg Jansen, Bjørn Hallme og Kirsten Vaar Gustavsen, +34. Lag 1 –  Jon Kittilsen, Rolf Yngve Andersen, Trond Bjerke og Ellen Herdal, +44. Lag 6 – Asbjørn Solevåg, Petter Tomren, Per Haakonsen, Arve Sørlund, +4

Dette laget har vi av en eller annen grunn ikke noe bilde av – beklager.6. Lag 5 – Sander Lund, Asbjørn Herdal, Unn Wigdahl og Reidar Selbekk, +5

Deltakelse

Vi kommer tilbake med en grundigere oppsummering når vi ikke lenger kan spille golf, men alt i alt var det 30 medlemmer og andre som deltok i seniorcupen gjennom sesongen (A: 5, B: 13, C: 12). Dette er vel omtrent der det har ligget, men det er ikke mange nye. Litt rekrutering før neste sesong er nok på sin plass.

Seniortreff

Selv om turneringssesongen nå er over (med unntak av Elgjakta – du har vel meldt deg på?), er det ikke slutt med å kose seg på golfbanen på Krokhol. Mange tar med seg termos, for klubbhuset kommer stort sett til å være stengt fra 4. oktober.

Allerede tirsdag 6. oktober er det Seniortreff. Tidspunktet på dagen og formatet er det samme som før, men det er ingen startavgift eller premier. Turneringen ligger allerede ute på Golfbox, så det er bare å melde seg på. I henhold til tradisjonen er seniortreff også særdeles fleksible med hensyn til etteranmeldelser, ettersom det ikke gis ut noen startliste på forhånd (vanligvis i hvert fall).Én ting – kanskje mandagstreffene er en anledning for seniorene til å spille Stableford igjen, og slippe å dra med seg katastrofehullene helt inn på terassen. Foreløpig er formatet for den første turneringen slaggolf, men vi gjetter at det bare er en kopi av mandagscupen dagen før.

Innhold
Klubben