Seniorcup 15. august 2017

Seniorcupen kniver stadig vekk med mandagscupen om å ha flest deltakere.Denne uken “vant” mandagscupen, siden det var 25 deltakere. I seniorcupen var det imidlertid 24, og det er bra det, spesielt hvis nivået kan opprettholdes. Det var 4 deltakere i A-klassen, 12  i B-klassen og 8 i C-klassen.

Det ser ut som om forholdene var fine, og vi vet fra mandag kveld at banen er i god skikk.

Det var ingen birdier i dag heller, men mange fine resultater, og alle tre klassene ble vunnet på 18 poeng.Best i A-klassen var nok en gang Olaf Thomassen. På andreplass fulgte et, for oss, nytt navn. Arnfinn Johnsen deltok i sin første seniorcup og ble bare slått med ett poeng av Olaf.I B-klassen var det Wenche Westberg som trakk det lengste strået. Seieren var med tre poengs margin til partner John Sørensen, som altså hadde 15 poeng. Det var forresten hel fem stykker som hadde 15 poeng. De andre som fikk 15 poeng var Asbjørn Herdal, Dagfinn Dreyer, Terje Ekseth og Ellen Herdal. Den innbyrdes rekkefølgen fikk oss imidlertid til å stusse (se nedenfor).I C-klassen tok Bjørn Hallme nok en seier, sin andre på tre turneringer faktisk, også han med 3 poengs margin. Det var Gerd Brustad som tok andreplassen.Det som fikk oss til å stusse i klasse B var at John Sørensen er oppført med en bruttoscore på 51, mens Asbjørn Herdal hadde 47. Med omtrent likt handicap burde de da ikke ha samme poengsum?

Under turneringsinfo står det at delte plasseringer avgjøres først etter handicap og deretter etter spillehandicap (det burde være omvendt!), men det var ikke det som var problemet.John Sørensen står oppført med hcp 20,3 og Asbjørn Herdal med 20,6. Da vi begynte å grave litt fant vi at John hadde SH 21, mens Asbjørn hadde SH 17. Det var merkelig. Vi vet ikke hva som har skjedd, men med hcp 20,6, skulle Asbjørn også hatt SH 21, og med det skulle han ha fått 17 poeng for sin 47-runde. Her er kanskje litt etterregning på sin plass. Det kan se ut som Asbjørn ble snytt for andreplassen.

Orders of Merit

I A-klassen har vi for lengst gitt seieren til Olaf Thomassen. Ledelsen til Finn Ericsson på andreplass er nå 38 poeng. Sju seire har Olaf i år.I B-klassen beholder Jan-Roger Arnsesen ledelsen han nå har hatt lenge. Forspranget til Kirsten Rogne er 9 poeng. Trond Bjerke er 6 poeng bak Kirsten.Med sine fine plasseringer de siste ukene, har Bjørn Hallme nå begynt å dra fra i C-klassen. Han har nå opparbeidet seg en ledelse på 13 poeng foran Ann Sund. Arve Sørlund ligger sju poeng bak Ann.