Asbjørn har all grunn til å smile – ikke det at han trenger en grunn som regel

I går hadde Asbjørn Solevåg en meget dårlig dag på golfbanen. Sju poeng ble hele beholdningen etter mandagscupen.

Men i dag var det seniorcup, og hva gjør Asbjørn, jo han får to birdier og går på 42 slag, noe som gir 22 poeng. Med andre ord en forbedring på 15 slag, eller 1,66 slag bedre per hull.

What a difference a day makes.

Det holdt selvfølgelig i massevis til seier i seniorcupens A-klasse, om enn bare 3 poeng foran Olaf Thomassen, som gikk fire over par og fikk 19 poeng. Like gledelig som de gode prestasjonene er at det var hele 6 stykker med i A-klassen. Ofte er det bare to eller tre.

Terje Ekseth (644x800)
Terje Ekseth er tydelig fornøyd

Seks deltakere var det også i B-klassen, og der tok Terje Ekseth seieren med 16 poeng. Det ga ett slags margin til Wenche Westberg på andre. Feltets eldstemann, tror vi, Iacob Sømme, fikk en fin tredjeplass med 14 poeng.

Jens C1
Jens har hatt et ferieavbrekk, men er nå tilbake til turneringsspill – og vant

Veldig jevn fordeling på klassene i dag, for i C-klassen var det 5 deltakere. Vi får det til å bli 19 deltakere i alt. Ikke rart, for forholdene kunne neppe ha vært noe dårligere enn de var mandag kveld, og da var de strålende. C-klassen ble for øvrig vunnet av Jens Kristian Tofteberg – også han med fin-fint resultat, 18 poeng. Arve Sørlund tok andreplassen med 13.

Resultater

Orders of Merit

Finn E PC-50
Flittig deltagelse har gitt Finn ledelsen å OoM-A

Fordi det er så mange som tre klasser på relativt få deltakere, er det deltakelse som er den viktigste faktoren for å lykkes på Order of Merit. Vi skulle gjerne gjennomført en faktoranalyse for å se hvilke faktorer som er viktigst, men vi har dessverre glemt hvordan man gjør det.

Finn Ericsson har fire seire i A-klassen i år, og har, så vidt vi kan se, vært med på alle turneringene. Det gir en poengsum på 113. Han skal imidlertid ikke føle seg for sikker, for Olaf Thomassen er bare 15 poeng bak.

Det ser for øvrig ut som alle turneringer i seniorcupen teller på Order of Merit – i motsetning til i mandagscupen der bare de 10 beste plasseringene teller. Dette må vi medgi finner litt snodig, ettersom deltakelse allerede teller så mye alene, men slik er det nå en gang.

2015-06-15- (44)
Petter Tomren klager stadig på sine manglende ferdigheter, men de holder i monn til ledelse på OoM-B

I B-klassen har Petter Tomren nesten like mange poeng som Finn har i A-klassen, men han har imidlertid en mye mer solid ledelse. Hele 35 poeng er ledelsen ned til Terje Ekseth og Trond Bjerke, som deler andreplassen. Det er imidlertid mange som kan utfordre disse to bakfra. Ann Sund, Ragnhild Lied Johansen og Wenche Westberg ligger bare henholdsvis 4, 8 og 11 poeng bak de to på andreplass. Her kan det skje mye i høstens løp.

2014-09-30-12
Arve er rå med puttern og har tatt en solid på OoM-C

Dagens vinner i C-klassen, Jens Kr. Tofteberg, har to seire og en fjerdeplass i år, men det hjelper lite på Order of Merit all den stund han har spilt bare tre turneringer. Arve Sørlund, derimot, har vært med på alle turneringene og har derfor seniorcupens høyeste OoM-poengsum, med 121 poeng. Det gir ham en ledelse på 14 poeng til Aud Jørgensen, som har spilt 11 turneringer. Det spørs om det er mange nok turneringer igjen til at Jan Berg Jansen, som ligger 23 poeng bak Aud.