Seniorcup 20. september

Rekorddeltakelse?

Hele 27 spillere stilte til start i dagens seniorcup. 9! i A-klassen, 14! i B-klassen og 4 i C-klassen. Det fine været var kanskje en bidragende faktor. Kanskje også det faktum at det var sesongens siste vanlige seniorcup-turnering. Neste uke er det nemlig avslutning.

Det var også flere deltakere enn vanlig fra andre klubber, blant annet Østmarka, Solum, Hurum og Surnadal. Sistnevnte er Kirsten Vaar Gustavsen som nå har meldt seg inn i Krokhol. Velkommen!

Han vinner og vinner

Det er neppe noen som kjenner Krokhol-banen så godt som Olaf Thomassen. I dag tror vi han perset, for han gikk på 37 slag brutto (+1) i en runde som besto av 8 par og én enslig bogey (på hull 3 av alle steder). Det ga 22 poeng og klar seier i A-klassen.

Hadde det ikke vært for en ergerlig stryk på 4-ern, kunne Øivind Nordanger vært hakk i hæl, for han spilte bra. Fasiten ble til slutt 19 poeng, som altså bare holdt til andreplass i dag.

Rune Rein, som gjestet fra Solum Golfklubb, ble nummer 3 med 16 poeng.

Dameklassen

Vi vet at Kirsten Rogne spiller bra om dagen, men i dag hadde Eivor Arntsen også fått fart på køllene. Begge fikk 17 poeng, men siden Kirsten har litt lavere handicap, var det hun som tok seieren i B-klassen.

Trond Bjerke (som ikke er dame, men ishockeyspiller) avsluttet en fin seniorsesong for sin del med 16 poeng på tredjeplass.

Fin stigning

Også Bjørn Hallme har hatt en fin stigning i plassseringene mot slutten av sesongen, med 4-3-2-2-1-1 i de seks siste turneringene. 13 poeng holdt til seier i C-klassen i dag.

Arve Sørlund tok andreplassen.

Resultater

Orders of Merit

Nå er det altså avgjort, og siden alt står i Golfbox, ødelegger vi vel ingen overraskelser for sesongavslutningen om vi tar en oppsummering av tabellene.

A-klassen

Som ventet var det Olaf Thomassen som tok seieren i A-klassen. Han har vunnet fem av de seks siste turneringene og har 7 førsteplasser i alt. 114 poeng blir det.

Siden han har spilt relativt få turneringer sammenlignet med mange av de andre, fikk Øivind Nordanger full uttelling for dagens andreplass, slik at det ble andreplass også på OoM.

Finn Ericsson tok tredjeplassen med 89 poeng, hårfint foran John Sørensen som fikk 86. Og neimen var ikke Sander Lund langt bak heller, med 84.

B-klassen

Her ble det som ventet seier til Trond Bjerke, selv om dagens tredjeplass ikke ble tellende for hans del. Det viste seg imidlertid å ikke spille noen rolle, for hans nærmeste rival, Jan Sørhus, økte heller ikke poengbeholdningen i dag. Jan beholdt imidlertid andreplassen, selv om Kirsten Rogne tok kraftig innpå i dag. Hun må imidlertid nøye seg med tredjeplassen. Poengsummene for de tre beste var henholdsvis 108, 99 og 95.

Orders of Merit

C-klassen

Ventet seier ble det også i C-klassen. Arve Sørlund tok en klar seier selv om han poengmessig har stått på stedet hvil siden august, men da ble det til gjengjeld 4 førsteplasser på rad, av totalt seks. Arve fikk nesten like mange poeng som Olaf fikk i A-klassen, med 112.

Som nevnt avsluttet Bjørn Hallme sesongen sterkt, slik at han tok andreplassen med 101 poeng.

På tredjeplass kom Jan Berg Jansen, som har spilt de tre siste turneringene i B-klassen. 95 poeng ble det på ham i ni turneringer.

Oppsummering

Før senioravslutningen neste uke (Texas scramble og Kari-mat) er det kanskje også på sin plass med en oppsummering av seniorcup-sesongen.

For en utenforstående som ikke har deltatt i en eneste turnering, virker det som en suksess. Bare det at det var 27 deltakere i årets siste offisielle turnering er et tegn på det. Til sammenligning var det bare 24 som deltok i mandagscupen kvelden før, da været var like bra.

Alt i alt har det deltatt 40 personer. I A-klassen har det deltatt 13 forskjellige spillere. Fire stykker har bare vært med én gang og 5 har vært med mer enn 10.

I B-klassen (eller jordens salt) har det vært 20 deltakere, hvorav kun én har vært med bare en gang (før han ble forfremmet til A-klassen (initialer SL)). 9 stykker har vært med i mer enn 10 turneringer.

I C-klassen har det vært 9 deltakere til sammen. Av disse har to vært med bare én gang, mens 5 stykker har vært med i mer enn 10 turneringer.Til sammen får vi dette til å bli 42 deltakere (her har vi ikke trukket fra for dem som har spilt i flere klasser). Av disse har 19 stykker spilt i mer enn 10 turneringer (igjen uten å korrigere for klassebevegelser – sorry JBJ).

Alt i alt er det avholdt 19 seniorcup-turneringer (her er det ingen stopp i juli). Vi har bare funnet én som har vært med på samtlige, og det er Jan Sørhus.

Vi har ingen sammenlignbare tall for tidligere år, men de vi har presentert ovenfor ser unektelig gode ut. Neste utfordring blir å få til en ukentlig juniorturnering med like god deltakelse.

Neste uke er det den tradisjonelle senioravslutningen med lagspill i Texas scramble. Dette er gøy og tradisjonsmessig er det ALLTID fint vær. Du er mer enn velkommen til å melde deg på selv om du ikke har deltatt i noen av seniorcup-turneringene tidligere i år.

Det hele avsluttes med deilig Kari-mat og premieutdeling.

Innhold
Klubben