Seniorcup 23. mai

24. mai  2023

Vi lurer på om det er værmeldingen som skal ha skylden for den dårlige deltakelsen i går?

Det var nemlig meldt regn, men det som kom var ikke mye. Nå, nok om det.

Klasseinndeleingen er også blitt endret i seniorcupen. Det er nå to klasser og skillet går på hcp 20. Færre klasser er noe vi har argumentert for i flere år. Dessuten har seniorgruppen endelig gått tilbake til stableford som konkurranseform eller mange år med slagspill.

Det var 8 deltakere, 2 i A-klassen og 6 i B-klassen. 5 valgte 47-sløyfen og 3 valgte 42-sløyfen.

Ronny Waagenæs, som vi lurer på om ikke debuterte i seniorcup-sammenheng, leverte dagens beste runde. Med 7 par og 2 bogeyer, gikk han nemlig back-9 på 47-sløyfen på to over par brutto (38). Han hadde bare tre tildelte slag, så nettoresultatet ble 19 poeng (m.a.o. +1). Med det vant han A-klassen.

Samme poengsum hadde Yngve Andersen. Han gikk (dvs. kjørte) også 47-sløyfen, og vant B-klassen. Sander Lund fulgte hakk i hæl med 17 poeng.

Orders of Merit

I A-klassen er det ingen som har spilt mer enn én turnering, så listen toppes av de to som har seire i år, nemlig Lars Sandberg og Ronny Waagenæs.

Det er to i teten også i B-klassen. Sander Lund og Bjørn Hallme har begge spilt to turneringer, og begge har 17 poeng.