Seniorcup 25. august 2020

For første gang i år var redaksjonen i stand til å sende en medarbeider på seniorcup – det fine været kan ha vært medvirkende. Det var nok også medvirkende til at det var relativt god deltakelse. Uten å ha sjekket, mener vi at 24 deltakere er årsbeste (A: 4, B: 12, C: 8).

Baneforholdene var nesten uten lyte, så noen gode resultater var det også.

Birdier

Det var to birdier i dag. Øivind Nordanger (gått hjem) fikk den ene, mens Olaf Thomassen fikk den andre (hull 4) – cash.

2020-08-25 Scup- (5)

A-klassen

Her ble det kun delt ut én premie, og den gikk til Olaf Thomassen med -1. Hans 40 slag var selvsagt også dagens beste bruttorunde (+4).

B-klassen

Her var det tre premier

Førsteplassen gikk til Asbjørn Solevåg med -2. Hans tredje seier på rad.

2020-08-25 Scup- (9)

Odd Hole tok andreplassen med samme score, men høyere handicap.

2020-08-25 Scup- (10)

Trond Bjerke fikk par, og det holdt til tredjeplass.

C-klassen

Her var det også tre premier og det var tre spillere i tet på samme score (+4), så handicap ble avgjørende, og det var ikke mye som skilte, for bruttoscorene var nesten like.

2020-08-25 Scup- (11)

Førstepremien gikk til Ann Sund.

2020-08-25 Scup- (13)

Arve Hansen tok andreplassen.

2020-08-25 Scup- (12)

Bengt Tullander tok tredjeplassen.

Orders of Merit

Når det gjelder beregningen av OoM-poeng ser det ut til at noe er endret fra i fjor og vi har ikke lagt merke til det før nå. I stedet for plassiferpoeng (12 for første, 10 for andre osv.) er tabellene nå basert på oppnådde Stableford-poeng i hver turnering, og det ser ut til at alle runder teller, ikke bare de 10 beste.

Det kan sikkert ha noe for seg.

A-klassen

Øivind Nordanger 2016-05-28

Det er såpass dårlig deltakelse i A-klassen, at rekkefølgen på listen nesten bare blir bestemt av antall spilte turneringer.

Øivind Nordanger leder med 11 poeng foran Olaf Thomassen.

B-klassen

Asbjørn Solevåg,
hull 6

I B-klassen er deltakelsen bedre men også her har antall spilte turneringer mye å si. Asbjørn Solevåg har imidlertid skaffet seg en ganske solid ledelse, mye takket være 20 poeng i alle de tre siste turneringene. Han er 17 poeng foran nestemann, som er Trond Bjerke. Men kampen om andreplassen er meget jevn. Det er bare 7 poeng som skiller nummer to fra nummer fire. Yngve Andersen er nr. 2, Trond Bjerke nr. 3 og Sander Lund nr. 4.

Det er også en del opp- og nedrykk mellom B- og C-klassen.

C-klassen

Hallme Bjørn 2019-09-08 Masters - (16)

C-klassen ledes fortsatt av Bjørn Hallme, selv om han nå har rykket opp i B-klassen. Han har en ledelse på 9 poeng til Jan Berg Jansen, så med mindre han rykker opp igjen, er det tvilsomt om ledelsen holder året ut. Disse to har skilt seg ut i teten.

Krokhol Masters

De som har fått topp-3-plasseringer i årets Seniorcup er kvalifisert for deltakelse i Krokhol Masters, og dette synes vi flest mulig bør benytte seg av. Turneringen går over 18 hull, søndag 13. september.

Resten av sesongen

I henhold til terminlisten er det fire turneringer igjen i sesongen.

Senioravslutningen er foreløpig ikke satt opp på terminlisten.

Gode korona-rutiner