Seniorcup 25. august 2020

For første gang i år var redaksjonen i stand til å sende en medarbeider på seniorcup – det fine været kan ha vært medvirkende. Det var nok også medvirkende til at det var relativt god deltakelse. Uten å ha sjekket, mener vi at 24 deltakere er årsbeste (A: 4, B: 12, C: 8).

Baneforholdene var nesten uten lyte, så noen gode resultater var det også.

Birdier

Det var to birdier i dag. Øivind Nordanger (gått hjem) fikk den ene, mens Olaf Thomassen fikk den andre (hull 4) – cash.

A-klassen

Her ble det kun delt ut én premie, og den gikk til Olaf Thomassen med -1. Hans 40 slag var selvsagt også dagens beste bruttorunde (+4).

B-klassen

Her var det tre premierFørsteplassen gikk til Asbjørn Solevåg med -2. Hans tredje seier på rad.Odd Hole tok andreplassen med samme score, men høyere handicap.Trond Bjerke fikk par, og det holdt til tredjeplass.

C-klassen

Her var det også tre premier og det var tre spillere i tet på samme score (+4), så handicap ble avgjørende, og det var ikke mye som skilte, for bruttoscorene var nesten like.Førstepremien gikk til Ann Sund.Arve Hansen tok andreplassen.Bengt Tullander tok tredjeplassen.

Orders of Merit

Når det gjelder beregningen av OoM-poeng ser det ut til at noe er endret fra i fjor og vi har ikke lagt merke til det før nå. I stedet for plassiferpoeng (12 for første, 10 for andre osv.) er tabellene nå basert på oppnådde Stableford-poeng i hver turnering, og det ser ut til at alle runder teller, ikke bare de 10 beste.

Det kan sikkert ha noe for seg.

A-klassen

Det er såpass dårlig deltakelse i A-klassen, at rekkefølgen på listen nesten bare blir bestemt av antall spilte turneringer.

Øivind Nordanger leder med 11 poeng foran Olaf Thomassen.

B-klassen

I B-klassen er deltakelsen bedre men også her har antall spilte turneringer mye å si. Asbjørn Solevåg har imidlertid skaffet seg en ganske solid ledelse, mye takket være 20 poeng i alle de tre siste turneringene. Han er 17 poeng foran nestemann, som er Trond Bjerke. Men kampen om andreplassen er meget jevn. Det er bare 7 poeng som skiller nummer to fra nummer fire. Yngve Andersen er nr. 2, Trond Bjerke nr. 3 og Sander Lund nr. 4.

Det er også en del opp- og nedrykk mellom B- og C-klassen.

C-klassen

C-klassen ledes fortsatt av Bjørn Hallme, selv om han nå har rykket opp i B-klassen. Han har en ledelse på 9 poeng til Jan Berg Jansen, så med mindre han rykker opp igjen, er det tvilsomt om ledelsen holder året ut. Disse to har skilt seg ut i teten.

Krokhol Masters

De som har fått topp-3-plasseringer i årets Seniorcup er kvalifisert for deltakelse i Krokhol Masters, og dette synes vi flest mulig bør benytte seg av. Turneringen går over 18 hull, søndag 13. september.

Resten av sesongen

I henhold til terminlisten er det fire turneringer igjen i sesongen.

Senioravslutningen er foreløpig ikke satt opp på terminlisten.

Gode korona-rutiner

Innhold
Klubben