Seniorcup – alle vinnere under par

9. august 2022 – Seniorcup med relativt god deltakelse.

Seniorene var like heldige med været og forholdene som dem som spilte Mandagscup i går, og med 20 (A: 4, B: , C: 7) deltakere var deltakelsen bedre enn den var i Mandagscupen.

Brukbare scorer ble også levert, i og med at alle klassen ble vunnet med en score under netto par.

Dagens beste runde ble levert av Øivind Nordanger i A-klassen. Han var ikke den eneste som hadde -2, men han hadde dagens nest beste brutto-score, så vi sier at han var best. Andreplassen i klassen gikk til Lars Sandberg, som hadde dagens beste bruttoscore, på par.

Per Haakonsen var den andre som gikk på -2 i dag, og det ga ham en seiersmargin på 2 slag i C-klassen. Andreplassen gikk til Ragnhild Lied Johansen, som gikk på par.

I B-klassen var det lik score i teten, så resultatlisten måtte avgjøres med tie-breaker, som i dette tilfellet var laveste handicap.

Både Sander Lund og Yngve Andersen presterte runder på -1.

Sander tok førsteplassen (sin første i år) på lavere handicap, mens Yngve måtte ta til takke med andreplassen. Dagfinn Dreyer var ikke langt bak på par, noe som holdt til tredjeplass.

Orders of Merit

Olaf Thomassen, som nå er tilbake fra ferie, of ble nummer 4 i dag, beholdt ledelsen på Order of Merit i A-klassen. Han er også den som har spilt flest Seniorcup-turneringer. Lars Sandberg følger 8 poeng bak.

Selv om han ikke deltok i dag, har Asbjørn Solevåg, med sine fem førsteplasser og to andreplasser, fremdeles en betryggende ledelse i B-klassen. Med dagens seier tok Sander Lund altså litt innpå, men han er fremdeles 15 poeng bak Asbjørn. Yngve Andersen er 8 poeng bak Sander igjen.

I C-klassen er Ragnhild Lied Johansen den eneste som har spilt alle Seniorcup-turneringene, og med en andreplass i dag, betrygget hun ledelsen. Hun har et forsprang på Per Haakonsen på 28 poeng, og ligger 31 poeng foran Bengt Tullander.

Angående avgjørelser

Når noen står med samme score, har seniorcupen regelen at laveste handicap skal gjelde først og deretter laveste spillehandicap.

Her er det en logisk brist, og det bør være omvendt. Det er fordi prinsippet er at den som har brukt færrest slag brutto, skal gå foran. Og det tas det hensyn til hvis laveste spillehandicap gjelder først, ettersom to spillere, hvis de er mann og kvinne, eller spiller fra forskjellige utslagssteder, kan ha samme handicap, men forskjellig spillehandicap.

Så, hvis man anvender laveste handicap først, er det et brudd på prinsippet om at det er færrest brutto slag som skal være avgjørende.

Når laveste spillehandicap brukes først, og det fremdeles er likt, er det greit å bruke laveste handicap, men det er i utgangspunktet ikke mer “rettferdig” enn en loddtrekning.

Vi synes seniorgruppen burde endre regelen.

Innhold
Klubben