Seniorcup, tirsdag 14. mai

14. mai 2024

Det fine været lokket mange ut på Kroken i formiddag for Seniorcup.

Hele 18 stykker stilte til start, og det er en stund siden det har vært så mange. Noe som er enda gledeligere er at de fordelte seg med nøyaktig halvparten i hver klasse.

Med 20 poeng tok Egil Sørset (tee 47) en ganske så overlegen seier i A-klassen med en margin på tre poeng ned til Olaf Thomassen (tee 52). Arve Bjerke (tee 52) tok tredjeplassen. Også han fikk også 17 poeng, og de hadde samme spillehandicap (13).

Etter SH er den neste tie-breakeren “matematisk”, og Golfbox ser på hvem som hadde best score på henholdsvis siste hull, de tre siste hullene osv. De hadde samme score på det siste hullet (2 poeng), så plasseringen dem i mellom ble avgjort ved at Olaf fikk 1 poeng på hull 7, mens Arve fikk 0, og Olaf hadd dermed bedre score på de tre siste hullene.

Den som hadde mest dagen i dag var Roald Eilertsen (tee 42). Han gikk nemlig 6 under par, fikk 24 poeng og vant B-klassen overlegent. På andreplass fulgte nyinnmeldte (i år) Kjell Egge. På de neste plassene fulgte Hans-Peter Hamli og Bjørn Hallme, som begge fikk 18 poeng. Her ble rekkefølgen avgjort på SH, siden Hans-Peter, som har høyere handicap enn Bjørn, men spilte  nemlig fra tee 47, mens Bjørn spilte fra tee 42.

Det var hull 7 som var vanskeligste hull (dvs. høyest gjennomsnittsscore), mens hull 1 var det letteste.

Det var ingen birdier.

Beste bruttoscore i dag hadde Egil Sørset og Roald Eilertsen. Begge slo 42 slag for +7.

Orders of Merit

Olaf Thomassen har tatt ledelsen i klasse A, foran Arve Bjerke og Trond Hareide.

I klasse B er det Roald Eilersen som leder, foran Per Haakonsen, Bjørn Hallme og Dagfinn Dreyer.

Innhold
Klubben