Stor spredning i feltet – oppdatert

Krokhol Masters 2017

Endelig ble Krokhol Masters relansert etter et avbrudd på 5 år. Vi får vel si vi var heldig med været. Det så litt skummelt ut i starten, men så kom solen frem. I hvert fall de som startet først fikk gå runden uten så mye som en regndråpe.

I alt 28 spillere stilte til start (8 i A-klassen, 10 i B-klassen og 10 C-klassen), og turneringsledelsen valgte smart nok å sette alle opp i 3-erballer.Spilleforholdene var OK. Greenene var nyklipte for anledningen og var jevne og fine, om enn ikke spesielt raske. Ute på banen var det lite stående vann, men bakken begynner nå å bli mettet med vann. Selv med ballplassering (for øvrig i “hele Ski kommune”) blir dette et krevende underlag å spille på, fordi små feil kan bli straffet ganske hardt. Og så blir det selvfølgelig lite rull. Men en flott dag på golfbanen var det.Forholdene mestres bedre av noen enn av andre, og det ble stor spredning i feltet. I A-klassen var det en differanse på 23 slag mellom vinneren og 8. plassen, og i B-klassen var det 20 slag mellom bestemann og 10. plass. Mens A- og B-klassen spilte slaggolf, spilte C-klassen stableford, og der var 28 poeng som skilte førsteplass og 10. plass.

ALBATROSSEN som ikke var.

I henhold  til Golfbox var Rune Sørlie best av alle i dag. Ikke bare gikk han tilsynelatende fire under (-4) par, og han hadde ALBATROSS på hull 3. Med andre ord i hullet på et par 5-hull på to slag!! Med dette vant han selvfølgelig B-klassen.

Tilsynelatende. I følge Golfbox.

Albatrosser er ganske sjeldne golffugler. Det er bare registrert 9 av dem på PGA-touren, for eksempel. Så vi ba om bekreftelse på scoren og fikk vi vite at det er gjort en feil i scorekortet til Rune, slik at han fikk registrert 42 slag på front-9 i stedet for 47. Det var nemlig 7 han fikk på 3-ern, ikke 2. 7-tallet var litt utydelig skrevet, og det faktum at en 2-er var en albatross, ble ikke plukket opp.Runes nettoscore blir derfor 73 i stedet for 68, og han går derfor glipp av seieren (og premiene). Handicap blir satt tilbake til der det var. Men han ble nummer 2.73 er det samme som Øivind Nordanger, som ble premiert for andreplassen. Etter korreksjon av scorekortet til Rune, viser det seg at det var Øivind som vant og som skulle ha fått førstepremien.Bak disse to var det også jevnt. Både Asbjørn Herdal (bildet) og Marit Bjørnstad var +2. Asbjørn får tredjeplassen etter at avgjørelsen for lik score ble endret til beste spillehandicap.I A-klassen fikk Trond Torgersen en alle tiders start på dagen: 7 par på rad. Det ble riktignok en dobbel på 8-ern og en bogey på 9-ern, men +3 (netto -4) ga en solid ledelse etter front-9. Det ble litt mer trøblete på backen, men til slutt halte han i land en 87-runde (dagens beste bruttorunde), for 73 (+1) netto.Det ga Trond til en suveren seier i A-klassen, der de nærmeste utfordrerne, Morten Olstad og Ronny Waagenæs, var på henholdsvis +6 og +7.Til tross for at han spilte i første gruppe i dag, ventet Morten på premieutdelingen. Ronny måtte dra hjem på grunn av barselforberedelser.Dagens beste runde, viste det seg etter hvert, ble levert av Odd Hole, som vi med ganske stor sikkerhet kan si var turneringens eldste deltaker (81). Han tok likegodt seieren i C-klassen med 39 poeng.Fremadstormende Øyvind Wulfsberg (SH 56) tok andreplassen med +2. Ikke langt unna seier altså.Dagfinn Dreyer spilte også en god runde og tok tredjeplassen med 36 poeng. Marginen til fjerdeplassen var 7 poeng.Vi takker Rita Åse for bildene fra premieutdelingen.

Saken er blitt oppdatert tirsdag 11. september.

Blokkering i Golfbox

I dag opplevde vi at greenfee-spillere “stakk inn” rett før deltakerne begynte på back-9. Dette er uheldig, spesielt hvis de sinker spillet.

Vi foreslår at turningskomiteen ikke lar det være noen “hulrom” i blokkeringen når blokkeringen gjøres. Da kan man heller fjerne starttider fra blokkeringen når startlisten blir klar. I dag gjorde førsteballen unna front-9 på godt under 2 timer og da er det dumt at det står ikke-deltakende medlemmer eller greenfee-spillere klar til å slå ut kl. 12 og kl. 12.10.

Neste helgeturnering

… er (dessverre) Elgjakta. Dessverre for da settes det punktum for turneringssesongen for i år. Elgjakta er en eclectic-turnering og arrangeres søndag 24. september, altså om to uker.