Tilfeldig vann ingen hindring

Som Stefan sa i går, hvis du vil gå i ro og fred, så var det bare å booke seg inn en fredag kveld med regnvær.

Ser ut til at det samme også gjelder en lørdag med regnvær, ettersom det var svært få røde og gule rundinger og firkanter på spilleskjemaet i Golfbox.

En av dem som gikk foran med et godt eksempel, var styreleder Egil Sørset med familie, som like godt spilte 18 hull, til tross for fotgolfturnering imellom.

Han kan melde om god koronaadferd blant både mennesker og fugler, og gode spilleforhold til tross for regnet. Det regnet minst på formiddagen, og tiltok så på ettermiddagen. God temperatur gjorde at det ble en helt grei tur ifølge Egil.

Det er altså ingen grunn til å bli hjemme bare fordi det er meldt litt regn, i hvert fall hvis det for det meste er skraverte stolper på Yr-diagrammet.Kan du forresten regelen om “tilfeldig” vann?

Tilfeldig vann

Enhver midlertidig ansamling av vann på banen som er synlig før eller etter at spilleren har inntatt sin slagstilling og ikke er i et vannhinder.

Listen med ord og uttrykk ble nok laget før de nye golfregelen kom i fjor, for nå brukes uttrykket “midlertidig vann” i golfreglene.

Tilfeldig/midlertidig vann kommer inn under begrepet unormale baneforhold, som reguleres av Regel 16.

Da kan du altså droppe ballen innenfor én køllelengde fra nærmeste punkt der ball eller spiller ikke påvirkes av de unormale forholdene, som ikke er nærmere hullet.

 Når fritak er tillatt

Meningen med påvirkning fra unormale baneforhold. Påvirkning er tilstede når noen av disse er riktige:

  • Spillerens ball berører eller er i eller på et unormalt baneforhold.
  • Et unormalt baneforhold påvirker fysisk spillerens område for planlagt slagstilling eller området for planlagt sving, eller
  • Bare når ballen er på puttinggreenen, et unormalt baneforhold på eller utenfor puttingreenen påvirker spillelinjen.

Hvis det unormale baneforholdet er nært nok til å forstyrre spilleren men ikke tilfredsstiller noen av disse kravene, er det ikke påvirkning etter denne regelen.

Les mer om FRITAK i Golfreglene.

 

 

 

Innhold
Klubben