To klubbmesterskap?

Arbeidet har tydeligvis begynt med å sette opp høstens terminliste.

Jernslaget er satt opp for 7. august, mens klubb-mesterskapet skal holdes 20-21. august. Dette er for sikkerhets skyld oppført to ganger i Golfbox.

Det som er litt skuffende er at formatet ikke er endret fra i fjor, altså med fire klasser, damer og herrer med handicap under og over 25.

Mens deltakelsen i de to hovedklassene var akseptabel, var det bare fem stykker som stilte til start i klasse C og D – så dette er tydeligvis ikke særlig attraktivt for mange.Nedenfor har vi gjengitt et utdrag (med noen korreksjoner og enkelte tilføyelser) av en artikkel her på krokhol.no fra januar i år, med tanker for turneringskomiteen.

Les hele artikkelen her

Klubbmesterskapet

Deltakelsen i klubbmesterskapet har falt i takt med avmatingen av medlemsantallet. Redaksjonen er av den velkjente mening at klubbmesterskapet kan bli en mye større anledning for flere med en mer hensiktsmessig klasseinndeling, noe som igjen vil få opp deltakelsen.

Klubbmesterskap for seniorer

Klubben har en høy snittalder, og en aktiv seniorgruppe. Vi skjønner derfor ikke hvorfor det ikke kan gå an å ha klubbmesterskap for herrer og damer senior (50+) samt herrer og damer eldre senior (65+), ja kanskje til og med for “supersenior” (75+). Med unntak av damer eldre senior (og supersenior), er dette den samme klasseinndelingen som brukes i Norgesmesterskapene. Så vidt vi husker er dette prøvd bare én gang på Krokhol, og da på feil måte, i og med at seniorklassene bare var en “sideklasse” slik at seniorer kunne delta i både hovedmesterskapet og seniormesterskapet. Det gjorde seniorturneringen lite synlig (f.eks. uten resultater i Golfbox) og reduserte etter vår mening deltakelsen.C- og D-klassen

Det er også helt tydelig at det er liten “etterspørsel” etter de sosiale klassene i klubbmesterskapet (C og D). Uten endringer er det egentlig ikke liv laga for disse klassene. Vi tror at noe av årsaken til den lave deltakelsen i disse klassene, er to-dagersformatet, noe som for så vidt også kan ligge til grunn for deltakelsen i de øvrige klassene. Så hvorfor ikke gjøre C- og D-klassen om til én-dagsturneringer for å skape litt mer liv og røre på søndagen da mesterskapene avgjøres? Uten handicapbegrensninger – slik at det blir et tilbud til alle. Et eventuelt tilbud til eldre seniorer kunne også godt gå som en 18-hullsturnering.Det ovenstående er ikke nødvendigvis noen fasit, men vi håper inderlig at turneringskomiteen tar noen grep, slik at klubbmesterskapet kan bli mer relevant for flere, og dermed den festanledningen det burde være.

Innhold
Klubben