Vårsleppen 2009

Ingen tegn til vårslapphet

De første flaggene dukket først opp på hull 15 (bak dametee!), og det er langt senere enn det som har vært vanlig i tidligere åpningsturneringer.

De første flaggene dukket først opp på hull 15 (bak dametee!), og det er langt senere enn det som har vært vanlig i tidligere åpningsturneringer.

Turneringsdagen, som var dagen før Dagen, opprant med strålende sol, men med en del vind. Det skyet imidlertid over utover dagen, og det falt til og med noen regndråper på de som ble sist ferdig.

43 herrer og 15 damer stilte til start, og det må vi vel si oss fornøyd med for årets første turnering. Ikke alle var like fornøyde med innsatsen kanskje som damene ovenfor. Legg i tillegg merke til at Hanne HT er meget stolt av Jens Kristian og at Fina bærer på en hemmelighet.

 

Det var 4 premier i dameklassen, og det var Elin Bjørnhaug som stakk av med den gjeveste. Marit Bjørnstad ble nummer 2, med Siri Tendal og Gerde Brustad på henholdsvis 3. og 4.Du finner hele resultatlisten lenger ned på siden. Elin virker fornøyd med premien. Et glass tar seg unektelig bedre ut enn en proshopsjekk. På sine 98 tildelte slag kom Elin frem til greenen på hull 18.

I herreklassen ble det delt ut 11 premier. Dessverre hadde de fleste av premievinnerne gått hjem før premieutdelingen, men Jens Kristian Tofteberg gjorde en utmerket jobb som seremoni-mester slik at det likevel ble en verdig forestilling. Vi tror at alle de premierte kom seg på eller i nærheten av 18. green. Det vil si, bortsett fra de 3 beste. Her forklarer Jens Kristian hvor mye han slo Odd Hole med på greenen på hull 1.

Odd virket likevel ganske fornøyd med tredjelassen. Har vi nevnt at Hanne er veldig stolt av Jens Kristian?, som da selvfølgelig fikk andrepassen.

Det var imidlertid ingenting å gjøre med Joakim Sarvik, som kom seg helt til hull 2 på sine 110 tildelte slag. Vi skulle tro det vil gi en kraftig handicapforbedring, selv om Vårsleppen i utgangspunktet ikke er handicaptellende. Gratulerer med en bra gjennomført turnering Joakim.

 

Resultatlisten for herrer finner du lenger ned på siden.

Vær oppmerksom på at resultatlistene bare er kopiert fra en håndskreven liste i den rekkefølgen navnene sto på listen. Det kan derfor forekomme at navn er skrevet feil og at rekkefølgen ikke tar hensyn til “tie-breakeren” ved lik score, som er spillehandicap.

Innbydelse

Den tradisonelle åpningsturneringen på Krokhol heter Vårsleppen og er en flaggturnering, siden den ofte avholdes i nærheten av 17. mai, i år faktisk dagen før, lørdag 16. mai. Det ble åpnet for påmelding allerede 20. april, og siste frist er 14. mai.

Startkontingenten er kr. 100 og turneringen er åpen for både medlemmer og ikke-medlemmer (dvs. en åpen turnering, men ikke-medlemmer må betale greenfee i tillegg til kontingenten). Det er to klasser, en for damer og en for herrer.

Flaggkonkurranse er en slagspillkonkurranse, men i stedet for å legge sammen antall slag eller poeng etter at du er ferdig med 18 hull, får du tildelt et visst antall slag basert på ditt spillehandicap.  F.eks. hvis du er mann og har handicap 17,3, har du et spillehandicap på 20. Du vil da få tildelt 89 slag, og når du har brukt opp alle slagene setter du et flagg (som du får utdelt) i bakken der ballen ble liggende på det siste slaget ditt. Den som kommer lengst er vinneren.

Det er en artig konkurranseform og det kan bli stor spredning i feltet. De første flaggene begynner typisk å sprette opp på hull 14 eller der omkring. Fjorårsvinneren, Petter Corneliussen, kom helt til hull 3 på sin andre runde, hvis jeg ikke husker helt feil.

Hvis du er like spillesugen som de fleste av oss, (og det er du vel?), er det ingen grunn til å nøle. Meld deg på nå!

 

Innhold
Klubben