1000 runder på Krokhol

På onsdag kveld, før klubbtreningen, spilte Jon Kittilsen sin runde nummer 1000 på Krokhol. Det var årets runde nummer 50.

Den aller første runden ble spilt 16. juni 2003. Da var det bare 6 hull som var åpne. 15. juli samme år spilte han den første 9-hullsrunden, og den første 18-hullsrunden ble unnagjort 1. september.

Siden dette første året har han ført statistikk og registrert hver runde. I gjennomsnitt blir det 73 runder per år (ikke medregnet 2016). På det meste (2007) spilte han 94 runder. Dette er en blanding av 18- og 9-hullsrunder. Siden 2010 er det blitt mest 9-hullsrunder.

Vi spurte om det ikke blir kjedelig å spille så mange runder på samme bane.

Det synes jeg ikke. Krokhol er en så variert og morsom bane at du hele tiden må bruke forskjellige typer slag og finne nye løsninger. Og dessuten bruker jeg alle de tre forskjellige utslagene” (rødt, gult og hvitt).Men tar det ikke mye tid?

Det gjør det jo, men når du er bitt av golfbasillen så blir det jo en prioritert aktivitet. Men når det er sagt, tar det meg ikke mer enn 20 minutter hver vei hjemmefra, og det er jo alltid en ledig tid, så du kan ta ting på sparket og det blir lite venting. På dagtid i uken er det dessuten godt mulig å spille 9 hull på halvannen time. Bruker du bil, kan det gjøres enda fortere.

Det er derfor godt mulig å være hjemme igjen innenfor 2,5 time. De skjer imidlertid ikke ofte, for det jo alltid koselige folk å prate og ta en kopp kaffe med.“Du er en ivrig turneringsdeltaker?

Ja, jeg prøver å være med på det meste som tilbys. Jeg begynte som nybegynner for å komme inn i miljøet i klubben, og lærte i tillegg mye av dem jeg spilte sammen med. Siden har jeg fortsatt, fordi det er gøy med uhøytidelig konkurranse – og fordi miljøet er så godt.”

Takk for praten.

Innhold
Klubben