Frisk åpning

rekordtidlig (JK)
18Forholdene under baneåpningen i dag var relativt friske. Ved 11-tiden var det lett regn og lite vind, men begge deler tiltok utover dagen. Derfor var det relativt få medlemmer og andre som benyttet seg av den rekordtidlige åpningen.
Når vi i tillegg vet at den siste runden i fjor ble spilt 20. november, kan vi altså se frem til en rekordlang sesong på rundt 7 måneder (uten at det gis noen garanti).
Forholdene var imidlertid brukbare på den friskte åpningsdagen, selv om det var litt vått etter alt regnet i det siste. Greenen hadde en del brune flekker, men var jevne og fine, selv om de foreløpig er litt trege. Det må litt mer varme og vekst til før klippehøyden kan slippes ned.

19
Greenene (her med hull 5 som eksempel) er som nevnt litt flekket, men er jevne og fine, og ekspertene sier det spirer der det ikke er grønt, så det varmere været som er spådd fremover kommer godt med.

Med ballplassering var det ikke vanskelig å finne et sted på fairway (eller røffen for den saks skyld, den er fremdeles ”snill”) som ga et godt underlag for ballen.
Alt arbeidet i vinter har gjort at hele baneområdet nå ser ryddigere ut, og på de fleste hullene vil det bli mye lettere å finne ballen hvis man er så uheldig å slå den til siden for det som er meningen. Vi tror de fleste vil, som oss, bli imponert over arbeidet som er gjort av banekomiteen (med Olaf Thomassen) i spissen, i vinterens løp (se for eksempel Dagens Krokholbilde).
En annen ildsjel (Morten Olstad) har sørget for å sette ut sikteflagg på rangen, slik at det er litt morsommere å varme opp og trene på drive-in-rangen. Snart kommer det også kortleser.

20
Morsommere på drive-in-rangen når man har noe å sikte på. Her er det flagg på 25, 50, 75 og 100 meter. Det står et oppslag om avstandene på ballautomaten.

Det er som nevnt i åpningskunngjøringen vintergreen på hull 3, da det ligger duk på greenen for å hjelpe veksten på denne vår mest problematiske green. Det er ikke noe hull rundt flagget, så banekomiteen har laget en ring rundt flaggstangen. Er du innenfor ringen er det bare å notere ett slag til de du har brukt for å komme så langt. Det er antallet slag du fører på scorekortet.

21
Som du kan se har drive-in-rangen vært i flittig bruk. Bra å ha mer å sikte på enn 100 m-merket.

Ellers er det tatt noen grep på hull 4. Hele området til høyre for veien, som har vært Out of Bounds, er nå merket som et sidevannshinder (med røde staker). Havner du i dette området, behøver du ikke slå et nytt slag fra tee, men kan i stedet droppe i droppesonen til venstre for greenen. Den er merket med oransje maling. Vi minner om at du ikke har anledning til å slå en provisorisk ball hvis du havner i et vannhinder. Enten må du slå ballen fra hinderet, eller bruke droppesonen. Hvis du slår en ekstra ball fra tee, blir det automatisk slag nummer 3.

I morgen skal det bli fint vær, så da anbefaler vi absolutt at du tar deg en tur.

Innhold
Klubben