20 deltakere i første seniorcup

7. mai 2024

20 deltakere i første seniorcup. Til sammenligning var det i snitt 13 deltakere i fjor, og største deltakerantall var 17. Så dette lover godt.

Det var 13 i A-klassen og 7 i B-klassen. Fint å se at A-klassen for en gangs skyld er størst. Selv om klassene ikke var like store, er fordleingen likevel en forbedring fra tidligere. Skillet mellom A og B går nå på hcp 25.

I fjor var det i snitt 3 deltakere i A-klassen og 10 i B-klassen.

Vi har ikke fått noen rapport, men vi regner med at været var bra og banen fin (bildet er fra omtrent samme tid i 2022).

Én deltaker startet fra utslag 35, mens 11 startet på 42, 5 på 47 og 3 på 52. Det er fint å se at alle blir brukt.

Seniorene spilte back-9 (hull 10-18). Som i går kveld var det hull 11 som viste seg å være vanskeligst, med en snittscore på 2,5 over par. Enklest var hull 13 med 0,55 over par.

I A-klassen var det ingen som spilte bedre enn handicap. To mann hadde 17 poeng, og seieren ble avgjort på spillehandicap. Og siden Steve Jones (Lillestrøm GK) hadde 18 og Trond Hareide 14, var det Trond som gikk av med seieren.

For tredjeplassen var det ikke nødvendig med noen tie-breaker, ettersom Olaf Thomassen var alene på 16 poeng.

Vi regner med at vi får et bedre bilde av Trond etter hvert.

I B-klassen var det mye bedre scorer. Over halvparten av feltet fikk mer enn 18 poeng.

Dagfinn Dreyer fikk hele 21 og tok seieren på det. Per Haakonsen var ett poeng bak, og ble nummer to.

Tredjeplassen ble avgjort på SH siden både Trond Bjerke og Roald Eilertsen hadde 19 poeng. Trond hadde 5 færre slag tildelt, så det var han som fikk den siste pallplassen.

Birdies

Det var fire birdier i dag.

  • Roald Eilertsen på hull 12 og 13!
  • Øivind Nordanger på hull 13.
  • Bengt Tullander på hull 15.

Orders of Merit

Det er ingen OoM-tabeller oppført i Golfbox foreløpig, men listene ville jo se akkurat like ut som resultatlistene i dagens turnering.

Endring av ukedag

På bakgrunn av sterke ønsker fra baneeier, klubbens styre, resultatet fra klubbens spørreundersøkelse, seniormedlemmer som vil spille NSG-turneringer på tirsdager og våre “faste” deltagere, flytter vi klubbens seniorturnering fra tirsdag 11:30 til onsdag 11:30.

Denne endringen trer i kraft fra og med uke 23/2024 og første onsdag med seniorturnering vil bli 5. juni 2024, kl. 11:30.

Golfbox er oppdatert med endringene.

Forhåpentligvis vil dette kunne gi oss flere deltagere som vil spille oftere etter en dags pause etter mandagsturneringen, samt de aktive NSG-spillerne.

Innhold
Klubben