Vellykket første mandagscup 2024

6. mai 2024

Typisk mandagsvær var det ikke, ettersom den bebudede kveldssolen uteble, og det var faktisk litt kjølig under sesongens første mandagscup. Nå føler vi liksom at sesongen er i gang på alvor.

Deltakelse

Det var brukbar deltakelse, selv om vi gjerne skulle vært over 30. Til slutt var det 28 som stilte til start (A: 13, B: 10, C: 5). Gledelig å se at noen juniorer stilte opp. Fjorårets juniorklubbmester, Jonas Janderberg (16) og Vegard Andresen (18) gjorde begge en god figur. Vi ser gjerne at enda flere juniorer stiller opp.

Spilleforhold

Banen var grønn og fin på avstand og de fleste spilleflatene var mer enn brukbare, selv om greenene var både litt trege og litt ujevne.

Alle utslagssteder, unntatt 35, var I bruk. 6 brukte 42, 8 brukte 47 og 14 brukte 52.

Banestatistikk

Banens letteste hull i dag var hull 10 (1) med en snittscore på 3,75. Vanskeligst, og det eneste med over dobbeltbogey i snitt, var hull 11 (2) med 6,07. Dette skyldtes nok at A-klassen spilte fra aller bakerste tee.

Det var faktisk litt mørkt hele kvelden.

Tombola og birdier

Tombola

Siden Alexander Løken var med, regnet alle med at slaget var tapt på forhånd, men for en gangs skyld gikk tombola-ballpakken til en annen. Da var det jo hyggelig at premien gikk til et nytt medlem og presumtivt Mcup-debutant, nemlig 

Trond Hareide, som meldte seg inn i november i fjor.
Birdier

Det var hele 6 av dem 1 på hull 10, 1 på hull 12, 1 på hull 13 og 3 på hull 15. Alle birdier ble som vanlig belønnet med en gavesjekk på 100 kroner fra Golfhandelen.

Lars Sandberg fikk birdie på hull 15, men hadde gått hjem, så intet bilde.

Jonas Janderberg fikk sin birdie på hull 15.
Erlend Bærø på hull 15.
Arne Schille på hull 12.
Gaute Frostad på hull 1.
Ronny Waagenæs på hull 13.

C-klassen

Her var det uhyre jevnt i teten. Av de fem startende var det tre som fikk 26 poeng og én som fikk 27. Andre- og tredjeplassen ble derfor avgjort på spillehandicap.

Vegard Andresen tok tredjeplassen med en bruttoscore på 49.
Jonas Janderberg ble nummer to med 44 brutto.
Det var Gaute Frostad som fikk 27 poeng (49 brutto) og tok førsteplassen.

B-klassen

Her var ikke resultatene like gode. Par holdt til seier.

Trond Ovik ble nummer tre siden han var den eneste som fikk 17 poeng.
Christian Danielsen fikk 18 men ble slått på handicap.
Seieren gikk til Marcus Hansen, også på 18 poeng, men altså med lavere SH.

A-klassen

Her var det én som schilte seg ut, men ellers var det veldig jevnt I teten, ettersom det var tre stykker på +1. Plasseringene ble derfor avgjort på handicap.i

John Janderberg fikk tredjeplassen med en 41-runde som ga 36 netto (husk at par midlertidig er 35).
Alexander Løken tok andrplassen med en 39-runde som også ga +1.
Suveren i dag var Arne Schille, som brukte 41 slag for å ende opp på -3 netto.

A-brutto

Vi skjønner ikke helt vitsen med denne nyskapningen, siden han som vant ikke fikk noen premie.

Vinner var Alexander Løken med +4, etter fem par og fire bogeyer. Dagens beste runde. Den tomme høyre-hånden viser at han ble snytt for en premie nummer to i dag.

Orders of Merit

Her tar vi ingen videre gjennomgang, ettersom navnene på listen for mai-sjekken på 500 kroner vil være de samme som på dagens resultatlister i de forskjellige klassene. Det samme gjelder sesong-Order of Merit.

Vi minner om…

… Et slag mot kreft

Dette er navnet på veldedighetsturneringen som finner sted på søndag 12. mai. Det er en parturnering i foursome, der makkerne slår annenhver gang. Spilles ikke ofte, så denne anledningen bør benyttes. Dessuten støtter du en god sak – Kreftsaken.

Les mer

Grunnen til at det er provisorisk green på hull 3

Nå er det freset opp, dette området foran greenen på hull 3/12. Nå skal det bearbeides videre og sås gress – som må få tid til å gro.

Innhold
Klubben