21. august 2022 – Spennende KM-avslutning tross nedbør.

21. august 2022 – Spennende avslutning tross litt dårlig vær.

Som nå bør være kjent for de fleste, ble dagen preget av regn. Hvor mye vet vi ikke (redaktøren var ikke til stede), men fra bildene vi har fått tilsendt å dømme, var det ikke altfor store mengder. Men bakken ble nok bløt nok for det, og da blir det ikke mye rull, og da blir det straks vanskeligere å score lavt, for ikke å snakke om hvis man ikke greier å holde seg i fairway.

I etterkant har vi blitt fortalt at det ikke regnet stort, men at vinden til tider var brysom

C-klassen

Oscar Stovner Storeide storspilte i går (-8), men hadde likevel en relativt knapp ledelse på to slag til Sondre Engehagen.

Mesteparten av den ledelsen ble borte på front-9, da Oscar gikk 15 over på de første 6 hullene, mens Sondre fortsatte å spille bra, og overtok ledelsen litt før runden var halvspilt. Så våknet Oscar igjen spilte de tre siste hullene på F9 på +1, mens Sondre trengte 10. Etter vending endret imidlertid mønsteret seg igjen, og med fem hull igjen å spille, hadde Sondre en ledelse på 5 slag, og dem gikk han like godt på -1, for å ta en til slutt ganske så overlegen seier. Det ble -4 i dag og -10 sammenlagt.

Gratulerer!

Oscar kunne heller ikke være alt for sikker på andreplassen, fordi Yngve Andersen har en riktig god runde på gang, og lå bare to slag bak Oscar med fire hull igjen å spille. Og de visste han å utnytte til fulle. Han spilte dem nemlig på -1, og endte opp med å slå Oscar med tre slag.

Til tross for den strålende førsterunden, ble det til slutt par for turneringen for Oscar, og tredjeplass.

C-lederballen. F.v. Yngve Andersen, Sondre Engehagen og Oscar Stovner Storeide

Kvinneklassen

Siden Stine Torgersen og Elin Bjørnhaug gikk først ut kl. 10 i dag, var det resultatene i kvinneklassen (B) som ble først klare.

Stine hadde en ledelse på fem slag fra i går, og lenge lå de på denne forskjellen. På de tre siste hullene på F9, hadde imidlertid Stine tre strake par på rad, som Elin ikke klarte å svare på. Så da Stine rundet på +4, og Elin på +9, hadde ledelsen altså økt til 10 slag. Når så Stine fortsatte par-kjøret på de tre første hullene på back-9, var det bare å fullføre for å innkassere nok en klubbmester-tittel. Det er den sjette på rad og den 15. totalt (den første var i 2003).

Flott innsats av Elin, som ga Stine nok konkurranse til at hun måtte skjerpe seg. Konsentrasjonen glapp nok litt på slutten for begge, og seiersmarginen ble til slutt 16 slag.

 

Dame-lederballen (Roald, t.v., får ha oss unnskyldt): Stine Torgersen og Elin Bjørnhaug
Midten på sisterunden ble altså avgjørende.
Hadde vi hatt en seniorklasse, ville de to veteranene til venstre blitt nummer to og en. Lars Sandberg og Ketil Nordgård sammen med Knut Sørset, som hadde en av dagens beste back-9.

Herreklassen

Per Frode Haugen så lenge ut til å “cruise” inn, og lå på +4 etter ni hull. Så ble det plutselig to DB på hull 10 og 11, slik at Sjur Pettersen, som også hadde spilt F9 på +4, plutselig tok igjen tre slag og bare var tre slag bak Frode med fem hull igjen å spille. Kristoffer Olstad var også enda på skuddhold på dette tidspunktet, fire slag bak Frode.

Så ble det enda mer spennende, da Frode fikk dobbeltbogey på hull 14 (5-ern), mens Sjur fikk bogey. Plutselig var forskjellen bare to slag, med fire hull igjen å spille. Kristoffer holdt seg også på skuddhold, og benyttet anledningen til å ta inn ett slag, slik at han var tre slag bak.

Som alle Krokholere vet, på hull 7 (ved denne anledning hull 16), kan mangt et under eller en katastrofe skje. Her fikk vi det på TV-kaller en to-slags sving. Frode og Sjur fikk bogey, mens Kristoffer fikk birdie, og plutselig lå 2020- og 2021-mesteren (dvs. Kristoffer og Frode) likt med hverandre med to hull igjen å spille.

På de to siste hullene fikk begge bogey-par og endte likt på +17.

Omspill ble altså nødvendig for å kåre mesteren.

Lederballen på hull 18, f.v. Sjur Pettersen, Per Frode Haugen, Kristoffer Olstad
Stillingen etter 36 spilte hull

Omspill

Mesterskapet ble avgjort ved å spille hull 18 en gang til.

Vi hører at begge hadde greie utslag, og begge var på greenen på to slag.

Frode greide seg imidlertid med to putter, mens Kristoffer hadde en lei nedoverputt som ikke gikk i, og trengte tre.

Frode er altså klubbmester for 10. gang!

Grautlerer!

Ordet katastrofe ble brukt ovenfor – Jostein Olafsen lå lenge an til å få dagens beste runde – bra nok til å blande seg i tetstriden. Men så fikk han en trippelbogey på hull 14 (5), på et tidspunkt da han lå +5 for dagen. Han fortsatte med par-spill inn, og avsluttet på +8, så det ble en god runde ble det likevel. Dagens beste runde, faktisk, men altså akkurat ikke godt nok til å ta steget opp på pallen.

Han endte opp nøyaktig to slag etter Sjur Pettersen, som tok tredjeplassen på +21, med birdie på avslutningshullet. Han var ett fattig slag bak de to som måtte ut i omspill.

Steffen Bjørhusdal ble nummer fem og Ketil Nordgård nummer seks.

Spesiell kudos til Asbjørn Herdal (79), turneringens eldste deltaker, som forbedret seg med 8 slag fra i går.

Premieutdeling

Klubbmester Stine Torgersen er en travel dame, hun skal nemlig ha VtG-kurs i kveld, så hun måtte nok hjemom en tur. Vi er lovet et bilde senere.

Elin Bjørnhaug er like blid selv om hun måtte vente i mange timer på premieutdelingen.

Ringreven Yngve Andersen avsluttet sterkt og tok altså andreplassen i C-klassen.

Sondre Engehagen spilte to superrunder, og vant klart.

Han må nok regne med å gå ganske kraftig ned i handicap. Ved inngangen til året var den 48.

Bare gårsdagens runde ga en nedskrivning med 2 slag, og så blir det mer etter i dag.

Det var altså to premier i dame- og C-klassen (kan vi kalle den noe annet til neste år?). I herreklassen var det seks.

Nr. 6 - Ketil Nordgård
Nr. 5 - Steffen Bjørhusdal
Nr. 4 - Jostein Olafsen
Nr. 3 - Sjur Pettersen
Nr. 2 - Kristoffer Olstad
Nr. 1 og klubbmester - Per Frode Haugen

Vi takker Egil og Knut Sørset for hjelpen med å skaffe bilder.

Innhold
Klubben