B = banditt? Flere gode scorer i mandagscupen

22. august 2022 – Flere veldig gode scorer og brukbar deltakelse på dagen etter KM

22 (A: 7, B: 10, C: 5) deltakere er vel som seg hør og bør på månedens 22. dag, og det er faktisk nøyaktig det samme tallet som i fjor, men da gikk turneringen på den 23.

Siden fotografen er indisponert, bruker vi bilder fra samme tid i fjor.

Dagens runde tilhørte utvilsomt Øyvind Wulfsberg. Han var lenge sju under par, men en blemme på 9-ern resulterte i dagens eneste netto-bogey, så Øvind gikk i mål på -5. Kanskje ikke uventet etter at han gikk front-9 på 42 slag (+6 brutto) på lørdag, ett slag bedre enn dagens bruttoscore.

Det ga en seiersmargin på 3 slag foran Jan Tore Samuelsen, som også leverte bra i helgen (41 brutto på back-9 lørdag). For dem som ikke kan hoderegning, betyr det at gikk på -2 i dag (44 brutto).

Tredjeplassen i B-klassen krevde også en sub-par runde, noe Kristian Bjerve leverte med -1.

Marcus Andresen tok sin første Mandagscup-seier i dag. Han ble nummer to 8. august, men i dag tok han altså steget helt opp på pallen. -2 med SH på 46 lar seg absolutt høre. Vi regner med at det ikke blir lenge tul han ikke lenger har det vi før kalte “klubbhandicap”.

Yngve Andersen derimot, er langt fra fremmed for både Mandagscup og seierspaller. Etter en kjempegod runde i KM i går, tok han det litt roligere i dag, og avsluttet med +2 for andreplassen. Dette var forresten hans første opptreden i C-klassen i år.

Terje Bjørnstad var ett slag dårligere, men +3 holdt til tredjeplass.

I A-klassen var det ingen som klarte å spille bedre enn handicap i dag. Alle som én spilte to 18-hullsrunder i helgen, så det er kanskje ikke så rart.

Lars Sandberg tok seieren med en birdie-fri runde på +1 (43 brutto). Han er ganske så stabil om dagen.

Stefan Johansson hadde nok ikke det KM han hadde håpet på, men i dag spilte han en DB-fri runde på 42 (+2 netto), som var dagens beste bruttoscore. Det holdt til andreplass.

Jostein Olafsen, som hadde en veldig god KM, var også DB-fri. Han brukte imidlertid ett slag mer enn Stefan, og tok tredjeplassen på +3.

Tombola

Ingen informasjon

Birdies

Det var bare én birdie i dag, og den satte Øyvind Wulfsberghull 1.

Kampen om august-sjekken

Så lenge han deltar neste uke, er Lars Sandberg garantert å bli presentert en Golfhandelen-sjekk på 500 kroner (vi forutsetter samme deltakelse om i dag). Han leder nemlig A-klassen med 11 poeng. Ingen andre har spilt 4 turneringer. Den eneste som teoretisk kan vinne sjekken er Per Frode Haugen, som kan ta igjen Lars hvis han vinner neste uke, og Lars ikke deltar eller blir dårligere enn nr. 9.

I B-klassen har nå Jan Tore Samuelsen et godt tak i august-sjekken. Han er ligger nemlig 8 slag bedre an enn Kristian Bjerve. Mye skal gå galt om ikke Jan Tore tar med seg vinnersjekken neste uke. Men han må stille opp, og gjøre det sånn passe, for Kristian Bjerve, Trond Nåmdal og Espen Nordskog er “bare” henholdsvis 8, 9 og 10 slag bak. Det er en ledelse om de teoretisk kan innhente.

I C-klassen er det ingen som har spilt flere enn 2 turneringer. De som ligger best an er Marcus Andresen, Marit Bjørnstad og Roald Eilertsen. Marcus har 3 poeng mer enn alle andre. Hvis ikke deltakelsen blir markant bedre enn i dag, kan forspranget godt holde til innkassering av sjekk.

Orders of Merit

Nå har vi kommet til et punkt der alle dem som ligger øverst på listene har spilt minst 10 turneringer, og som kjent er det det beste resultatet i ti turneringer som teller.

I A-klassen økte Stefan Johansson sin poengbeholdning i dag med 7 poeng, ved å “bytte” ut en 8. plass med en 2. plass. Per Frode Haugen, derimot, økte med kun 1 lite poeng, ved å bytte ut en 6. plass med en 5. plass. Lars Sandberg, som er nummer 3, økte også med 7 poeng ved å erstatte en 6. plass med en førsteplass. Det er faktisk de som ligger litt etter lederne, med færre enn 10 spilte turneringer, som Alexander Løken og Ronny Waagenæs, som har de beste mulighetene til å gjøre livet surt for dem som ligger øverst på listen.

I B-klassen er det veldig jevnt i teten. Etter å ikke ha spilt på tre uker, ble Jon Kittilsen endelig forbigått på toppen av tabellen. Jan Tore Samuelsen har skaffet seg en ledelse på 2 poeng. Det er imidlertid 3 spillere til innenfor seks poeng. Elin Bjørnhaug, Espen Nordskog og Trond Nåmdal kan alle ta et jafs oppover på tabellen med, for eksempel, en seier.

Øyvind Wulfsberg leder OoM-C, men han har altså nå rykket opp til B-klassen, og slik som han spiller om dagen, er det lite sannsynlig at han rykker ned igjen med det første. Han har en ledelse på tre poeng til Roald Eilertsen, og til tross for den generelt dårlige deltakelsen i C-klassen, har Roald noen dårlige plasseringer han kan bytte ut. Så lenge han deltar, og deltakelsen blir liggende på samme nivå som nå, er det lite sannsynlig at noen vil ta ham igjen. Men, vi får se.