NSG lagserie matchplay 2022

23. august 2022 – Tredjeplass til Krokhol

Etter et års opphold og med tilførsel av litt “ferskt blod”, stilte Krokhol igjen lag i Norsk Senior Golfs matchplay-serie.

Det har i et par år vært en ny ordning, der det er handicapgrenser i klassene. Til tross for at mange hadde handicap over, valgte vi å melde oss på i klassen der maks handicap var 17,9. Dette var for å få muligheten til å spille på litt mer interessante baner.

Vi ble trukket i samme gruppe som Drøbak 2, Skjeberg 4 og Losby 3. Dessverre var mannen som hadde ansvaret for å arrangere Losbys kamper ikke egnet for oppgaven, og Losbys 3. lag spilte ikke en eneste match i årets serie.

Krokhol-gutta endte derfor opp med å spille bare 3 matcher av seks. Dette var fordi Drøbak ikke greide å stille lag da vi skulle spille mot dem på hjemmebane, og vi fikk derfor walkover.

 

 

Vår første match var mot Skjeberg borte. Skjeberg har så mange å ta av at de har krav om at for å være kvalifisert må man ha spilt minst én NSG-turnering. De har også mange gode spillere, og det ble tøft for Krokhol, som klarte å dele den siste singlematchen for å unngå nullen.

 

Det gikk litt bedre da vi møtte Skjeberg hjemme, men ikke bra nok til å unngå tap. Med en vunnet og en delt match ble resultatet 1,5 – 5,5.

Så fikk vi som nevnt walkover i hjemmekampen mot Drøbak, før vi møtte dem på bortebane.

Drøbak hadde også et sterkt lag, og på nytt ble Krokhols beholdning 1 match vunnet og 1 delt, slik at resultatet ble det samme som den forrige matchen: 1,5 – 5,5. De individuelle match-scorene på resultatlisten er feil, og flatterende for Krokhol.

Til tross for at det ikke gikk så bra, regner vi med å stille lag også til neste år.

For de uinnvidde, er det kanskje på plass å forklare “systemet”.

Hvert lag består av fire spillere, og det spilles to single-matcher og én fourball-match. Hvert lag spiller to matcher i matchen, slik at det gis poeng for seier på front-9 og back-9, ett poeng til vinneren i single-matchene, og 1,5 i fourball. Ved deling får hvert lag halvparten. Det spilles således om 7 poeng i hver kamp. Før ble det også spilt match på hele runden, men det greier visst ikke Golfbox å håndtere.

Følgende representerte Krokhol i 2022-sesongen:

  • Jon Kittilsen 3
  • Trond Nåmdal 2
  • Kristian Bjerve 2
  • Olaf Thomassen 2
  • Lars Sandberg 1
  • Egil Sørset 1
  • Dag Raaum 1

Neste år

For å stille lag, regner vi med at det krever minst 8 spillere som er interessert i å delta, så vi er alltid på utkikk etter kandidater. Det eneste kravet som stilles er at du er over 50 år (de holder å passere grensen i løpet av året) og at du er medlem av Norsk Senior Golf.

Interesserte kan ta kontakt med Jan Tore Samuelsen, som er Match-lagleder for Krokhol.

Innhold
Klubben