Åretes første runde 2015

Nyklipte greener
Nyklipte greener

Banen åpnet på fredag, på lørdag var det dårlig vær, men på søndag var været aldeles nydelig, selv om de fleste syntes at det var best å beholde gensere og vindjakker på.

Vi lar greenen på hull 2 representere de andre bildemessig. Som man kan se er det ikke mye som skal til før den er i topp stand.
Vi lar greenen på hull 2 representere de andre bildemessig. Som man kan se er det ikke mye som skal til før den er i topp stand.

Banen fremsto som meget spillbar. Siden dugnaden er greenene blitt luftet, dresset med sand og klippet, og de er stort sett meget jevne og fine. Det trengs imidlertid mer fint vær og litt mer vekst før de blir 100% – vi får minne hverandre på at det tross alt fremdeles er april. Det er noen tørre flekker her og der, men de er ikke større enn at de blir borte av seg selv etter hvert. De dårligste greenene er de to i «kroken på Kroken», dvs. hull 3 og 4, men de er radikalt bedre enn de var tidlig på sesongen i fjor, så dette lover godt.

Som sagt, litt gressbrann her og der. Dette området på hull 5 er kanskje det verste - og det er ikke verst.
Som sagt, litt gressbrann her og der. Dette området på hull 5 er kanskje det verste – og det er ikke verst.

Fairwayene er stort sett fine og tørre. Det eneste problemområdet er på hull 3, der det er litt vått enda, ettersom det bare er noen dager siden den siste isen ble borte. Ellers har det vært gressbrann noen steder, men det er stort sett på steder der gresset vil bli raskt «helbredet».

Ballvaskerne har fått vann, såpe og nye håndklær.
Ballvaskerne har fått vann, såpe og nye håndklær.

Roughen har ikke begynt å vokse nok til at det er noe vits i å klippe den enda.

Det er noen nysådde områder på banen (for eksempel på hull 3 og hull 8), og der er det obligatorisk fritak og dropp uten straff.

Det hadde vært veldig fint om alle kan være ekstra påpasselig med å reparere nedslagsmerker. Grunnlaget er lagt for at vi skal få fine greener i år, og da må alle hjelpe til ved å gjøre sitt. Har du ikke laget noe nedslagsmerke selv, så finn et annet du kan reparere. Reparer gjerne nedslagsmerker i fringen også.

Det er "kroken på Kroken" som får minst sol, og her er da også forholdene foreløpig dårligst.
Det er “kroken på Kroken” som får minst sol, og her er da også forholdene foreløpig dårligst.

Det var også gledelig å notere seg at det var ganske mange som hadde benyttet det gode været til å ta en tur til Krokhol i dag.

 

Flere bilder fra årets første ordentlige runde på Krokhol

Innhold
Klubben