Årets første mandagscup – noen bra resultater – få deltakere

15. mai 2023

Så kom dagen vi alle hadde ventet på. Årets første “ordentlige” Mandagscup.

Da var det jo synd at bare 11 deltakere stilte opp. Egentlig var det bare ni påmeldte, men to stykker etteranmeldte seg. Til sammenligning var det 25 deltakere i den første mandagscupen i fjor (2. mai).

Det er jo ny klasseinndeling i år, med skiller på handicap 20 og 36. Resultatet av dette var at det var 10 startende i A-klassen og 1 i B-klassen. Og INGEN i C-klassen.

Med bare én vintergreen hadde banen vært handicaptellende, men det var to, så det var ingen som fikk regulert handicap etter dagens runde.

Forholdene var så der – det er fremdeles lite gress på fairwayene, og greenene som er åpne er foreløpig ikke så gode å putte på, men det var jo likt for alle. Fornuftig nok var det ballplassering over hele banen, og det var jo like greit, når runden uansett ikke var handicaptellende.

6 valgte utslag 52, mens 5 valgte utslag 47. Det ble spilt front-9.

Vi tar for oss resultatene i den rekkefølgen de ble presentert i kveld. Premieutdelingen var forresten over kl. 20.15, noe som var et resultat av både få deltakere og brukbart tempo på banen.

Birdier

Det var tre birdiepremier:

Alexander Løken - hull 3
Trond Nåmdal - hull 4
Per Frode Haugen - hull 6

Tombola

Espen Nordskog

B-klassen

Knut Storm Hanssen

A-klassen

1. Alexander Løken, +1
2. Trond Nåmdal, +1
3. Jon Kittilsen, +1

Rekkefølgen ble altså avgjort på spillehandicap.

Dagens beste bruttoscore

ble levert av Per Frode Haugen, som hadde en feilfri runde på gang, med én under brutto og -2 netto etter 8 hull.

Så gikk det galt på avslutningshullet (2), og han måtte notere 8 slag. Og dermed falt han ut av premielisten til en 4. plass. Men like fullt var 39 (+3) dagens beste bruttoscore.

"Putten jeg bomma på"

Foreløpig ligger det ikke ute noen Orders of Merit på Golfbox, men det kommer nok, og de som kom ut best i dag, leder jo også der.

Dagens turneringsledere i aksjon
Fordi spillet gikk rimelig raskt, ble det også tid til å juge litt.
Innhold
Klubben