Smått fantastiske 61 poeng

Vårsleppen 2023

Det var ikke småtterier av resultater som ble presentert under årets åpnngsturnering den to ganger utsatte Vårsleppen.

Det var 40 spillere påmeldt, og siden det var fourball bestball som var formatet, betød det at det var 20 lag som stilte til start.

Best av alle var det ene paret som gikk sist ut på dagens runde: Marius Akselsen (hcp 33,3) og Bjørn Morten Hansen (hcp 42,7). De spilte 47-sløyfen og hadde spillehandicap (SH) på henholdsvis 32 og 42.

Poengsummen de oppnådde, tror vi er Krokhol-rekord. I hvertfall kan ikke jeg, i løpet av 20 år i klubben, huske en stablefordscore på 61 poeng! Bjørn Morten Hansen produserte på egen hånd hele 57 poeng.

Vinnerne hadde to 5-poengere (birdie på hull 12 og par på hull 14), seks 4-poengere, åtte 3-poengere, én 2-poenger, én 1-poenger og ingen stryk!

Ironisk nok spilte laget som ble nummer to, Gaute Frostad (hcp 54) og Thomas Elisen (hcp 53), også en veldig god runde. Som nybegynnere valgte de klokelig å spille sløyfe 42. Det ga dem SH på henholdsvis 51 og 50.

I de fleste turneringer ville 49 poeng holdt til seier i massevis, men altså ikke i dag. Uansett er det kjempehyggelig å se at to nye golfere og nye klubbmedlemmer gjør det så bra første gang de stiller opp i en turnering.

Tredjeplassen ble vunnet i litt mer normal høyde over havet. Andreas Fosskaug Sørensen har spilt en stund (hcp 28,4), mens makkeren hans, Markus Helmundsen, virker å være helt ny (hcp 54). Han avsluttet blant annet veldig sterkt, med 3, 2, 4 poeng på de siste tre hullene, slik at paret kunne stige opp og få utdelt tredjepremien med en poengsum på 43.

Det var altså relativt nye medlemmer på de tre første plassene, og det synes vi er veldig hyggelig og på sin plass.

På fjerdeplassen kom det imidlertid et radarpar som har vært med en stund. Kristian Bjerve og Morten Olstad er tidligere naboer og fortsatt gode venner, som har spilt på lag sammen utallige ganger. De spilte 47-sløyfen og der fikk de SH på henholdsvis 19 og 11.

 

De kombinerte på forbilledlig vis, og med ett unntak, spilte de ikke dårlig på det samme hullet. Dessuten hadde de det vil vel for kalde en helgardering, ettersom begge fikk birdie på hull 10.

 

42 poeng ble det til sammen.

 

Femteplassen tok nok et par relativt ferske medlemmer, Jørgen Bjerke Skatvedt (hcp 23,7/25) og Martin Moen (hcp 19,2/19), som valgte å spille 52-sløyfen.

De fikk også 42 poeng, men ble dømt etter på høyere spillehandicap.

Den siste premierte plassen gikk til Sondre Engehagen (hcp 28,0/28) fra Krokhol og Simon Slotnes fra Kristiansand Golfklubb (38,9/38) som valgte å spille 47-sløyfen.

42 poeng ble det på dem også, men de hadde altså høyere spillehandicap enn de andre lagene som fikk 42 poeng.

Vinnerne av sjetteplassen har vi imidlertid ikke noe bilde av, siden de gikk før premieutdelingen.

Dagens runde

Den tror vi ble levert av Alexander Løken, som gikk 8 over par (80) i kompaniskap med Espen Nordskog (som vi også takker for bildene). Vi har imidlertid ikke saumfart resultatlisten, og selvfølgelig var det mange som plukket opp når makkeren fikk en god score, så det kan hende det var flere som var like gode.

Spilleforhold

Som de fleste vel har fått med seg, ble turneringen spilt med to vintergreener (hull 3 og 4) med det vi blir fortalt var greie forhold. Det kom visst litt regn i ca. 20 minutter.

En ikke fullt så god ting er at turneringen ble gjennomført uten en eneste kvinnelig deltaker. De er ikke bra nok!

Nytt baneoppsett

Dette var den første turneringen som ble spilt med det nye baneoppsettet.

Vi merker oss at 18 deltakere (nesten halvparten) valgte å spille 52-sløyfen, mens 16 valgte 47-sløyfen. Bare 6 valgte 42-sløyfen, mens ingen valgte 35-sløyfen

Da er vi i gang med turneringssesongen altså.

Neste dyst er mandagscup 15. mai, men der er det dessverre bare 9 deltakere.

Innhold
Klubben