Baneåpning – helt greie forhold

28. april 2022 – Endelig kom dagen vi hadde ventet på.

Åpningen av banen kom bare noen få dager senere enn i fjor, til tross for vedvarende kalde netter. Vi ble fortalt at det var hele -5 på Krokhol i natt. Så da er det ikke så rart at inntrykket er mer gult og grått enn grønt. Det er fremdeles tæle i bakken mange steder, om enn ikke det helt øverste laget. Spilleforholdene var helt greie, og etter hvert som vinden løyet, var ikke temperaturen så verst heller.

Besøket var godt. I Golfbox telte vi hele 11 fulle starttider. Ekstra gledelig var at en av dem var en ren junior-flight.

Først ute var en gjest kl. 10, og så gikk det slag i slag, til den siste spilleren gikk ut kl. 20. I alt var det registrert 108 spillere i løpet av dagen, 51 av dem var Krokhol-medlemmer.

Ser verre ut enn det er

Mangelen på grønnfarge, og mange grå flekker på greenene gjør at det kanskje ikke ser så innbydende ut, men forholdene er faktisk ganske bra. Foreløpig vokser gresset på greenene ganske sakte, så det er lite ujevnheter, og selv om greenene er relativt trege er de ganske fine å putte på. Banemesteren lover at så snart det blir litt mer varme hele døgnet, ikke bare om dagen, vil flekkene forsvinne fort.

På fairwayene er det lite grønt gress, men de er relativt tørre de fleste steder, med unntak av de mest skyggefulle stedene, der tælen sitter like under overflaten. Her vil det tørke fort så snart det blir litt varme i bakken.

Roughen er det foreløpig ingen grunn til å bry seg om. Gresset er ikke stort lengre enn på fairway. Så god tur fremover.

Hull 1

Her ligger matteutslagene på teestedene, og som på alle de andre mattene, er det helt greit å pegge opp, men det kan være lurt å ha noen korte pegger med seg når man skal slå ut med jern.

Greenen er helt grei.

Hull 2

Her er det litt vått ved og foran 100 m-merket, men ellers OK. Det er tørt rundt greenen, som er bra bortsett fra søkket der det gjerne samler seg ekstra mye is.

Hull 3

Det er vått inn mot høyre, der de siste restene av is og snø også ligger. Det lønner seg å holde seg til venstre. Ikke regn med rull på denne fairwayen.

Greenen har lite gress, men er grei å putte på.

Hull 4

Her er det et stort GUR-område på høyre side av greenen, som du altså kan droppe ut av uten straff.

Dette er greenen som får minst sol, så det er gjerne den siste som gror. Dog grei rull på den.

Hull 5

Her fant vi den grønneste flekken på hele banen. Det skal få ligge i ro en stund, så enn så lenge må de som spiller fra gul tee, spasere lengre opp i bakken.

Hull 6

Med unntak av tee-stedene er vel kanskje hull 6 det hullet som er i best skikk. Greenen er nesten strøken, og det er lite fuktighet på fairway.

Bunkeren derimot, er veldig grunn øverst. Den ser bra ut, men det er nesten ikke sand, og det er umulig å slå et ordentlig bunkerslag.

Hull 7

Som vanlig er på begynnelsen av sesongen, er fairwayen på hull 7 den som har kommet lengst, takket være særdeles godt jordsmonn og mye lys.

Greenen er også veldig bra, men trolig blir det matteutslag her ganske lenge.

Hull 8

Fairwayen på hull 8 er litt ymse, men faktisk tørrere enn forventet. 

Greenen er sånn midt på treet, sammenlignet med de foregående hullene, men grei nok.

Hull 9

Her gjør matteutslaget hullet litt kortere fra gult, ettersom matten ligger litt nedenfor tee-stedet.

Fairway her ganske tørr (så vidt vi kunne se på avstand), og greenen er også middels, selv om det ruller bra.

Grønn sløyfe

Banekomiteen har gjort en innsats for å oppgradere utslagsstedene i den grønne sløyfen.

Alle har nå fått matteutslag og ordentlig merking med klosser og en liten beholder å legge brukne pegger i.

Vi har mange medlemmer etterhvert som er i ferd med å erhverve seg golfkunnskaper. Da er det greit å ikke ha altfor mange vanskeligheter å forholde seg til, og for dem anbefales bruk av den grønne sløyfen på det sterkeste.

Den er også å anbefale for dem som slår kortere enn før, og ikke liker å legge seg opp foran vannhindre.

Innhold
Klubben