Tømmerås
17. mars 2009 – Serien om omgivelsene til Krokhol (er to artikler en serie?) fortsetter med litt informasjon om Tømmerås. De fleste er klar over at det går en blåmerket sti opp fra Høykrokholveien like etter avstikkeren til hull 10, som deretter krysser veien mellom greenen på hull 10 og utslaget på hull 11. Den fortsetter opp åsen like bak utslaget på hull 11.*
Målet til stien er Tømmerås, som med sine 313 moh er den høyeste toppen i Ski kommune og har en fantastisk utsikt. Ski kommune har sørget for rastebenker, så her kan du bli en stund. Det er satt opp et kart og sikteplate med linjer for å informere om hva du kan se fra utsiktspunktet, fra Store Færder i syd til Gaustatoppen i vest. Kartet og sikteplaten var en gave fra Langhus og Siggerud Lions i 2004. Husk kikkert og niste, og ta turen en dag du vet det er god sikt.
(Fra håndbok for Kjentmannsmerket.)

I år kan det kanskje hende at det vil drøye før banen kan åpnes, og da foreslår vi at du bruker det fine turterrenget mens vi venter på at banen skal tørke. Det er bare ca. 3 km hver vei og slett ikke så bratt som det ser ut til, da stien går på skrå under toppen av Svarvestolen (navnet på åsen bak hull 10, 11 og 12). Du finner også litt mer informasjon og noen bilder i Markadatabasen til Skiforeningen.

* Dette skal forresten være en sann historie: En golfspiller trengte å lette på trykket før han slo ut på hull 11. Som det sømmer seg snudde han ryggen til medspillerne og skulle til å slå lens inn i krattet bakenfor utslagsstedet. Han hadde så vidt fått ned smekken når han ser et par øyne stirre rett på seg. Det var en turgåer på den blåmerkede stien.