Birdie-fest mandag 23. mai

23. mai 2022 – Mange fine resultater i årets 4. mandagscup.

Det var fint vær og gode spilleforhold, men greenene var ikke særlig bra i dag. Det var nok OK, da de ble klippet i morges, men i løpet av dagen hadde gresset vokst en del, og det gjorde greenene både ganske trege og ujevne. Dette til tross ble det altså gjort 10 birdier. Vi tror ikke dette er rekord, men det er ganske bra tatt i betraktning av at det var 28 påmeldte, men 30 deltakere (A: 9, B: 13, C: 8).

Birdiene kom slik:

  • Hull 1 – 1
  • Hull 3 – 1
  • Hull 5 – 2
  • Hull 6 – 3
  • Hull 8 – 2
  • Hull 9 – 1

Flere hadde til og med flere. Birdiepremiene kommer vi tilbake til.

Dagens runde

Den ble spilt av Alexander Løken, som satte ny pers på Krokhol med 37 slag brutto, noe som var -4 netto. Det holdt så det holdt til seier i A-klassen.

Andreplassen i A-klassen gikk til Christian Hodt, som sesongdebuterte med en 39-runde og -1 netto. Kampen om andreplassen ble avgjort av at Christian Fredrik hadde 0,1 lavere handicap enn Olaf Kristian.

Olaf Thomassen hadde nemlig også en 39-runde og fikk også -1, men det holdt altså “bare” til tredjeplass.

Det ble scoret bra i B-klassen (som spilte Stableford) også. Her var det også plasseringer i toppen som krevde avgjørelse på handicap.

Best i dag var Jon Kittilsen, som vant sin først Mandagscup-seier på to år. Han fikk 22 poeng.

Det samme fikk Elin Bjørnhaug (for øvrig eneste kvinne i dagens turnering), men hun har marginalt høyere spillehandicap, og ble derfor forvist til andreplassen.

Kristian Bjerve fikk en etterlengtet opptur, med 20 poeng og tredjeplass.

C-klassen ble også vunnet på en score bedre enn par.

Casper Løkke er på full fart nedover i handicap, og vil være enda lavere i morgen, etter seier med 21 poeng.

Øyvind Wulfsberg ble litt overrasket da 15 poeng holdt til andreplass, men det viser hvor viktig det er å være på plass.

Roald Eilertsen tok tredjeplassen med 13 poeng.

Månedssjekken

I A-klassen har Stefan Johansson skaffet seg en ganske så klar ledelse, takket være to seire og en andreplass før dagens 7. plass. Han er 10 poeng klar av Jostein Olafsen og 11 foran Per Frode Haugen som ikke deltok i dag.

Med to andreplasser på rad har Elin Bjørnhaug tatt ledelsen i B-klassen med 30 poeng. Her er det imidlertid meget jevnt. Jon Kittilsen ligger bare ett poeng bak med 29 poeng. Trond Nåmdal er også så absolutt med i kampen med 27 poeng.

Enda jevnere er det i C-klassen der Joakim Ustad og Casper Løkke deler ledelsen på 34 poeng. Øyvind Wulfsberg er like bak de to med 32 poeng. Det blir spenning på alle fronter neste mandag.

Birdie-premier

Christian Hodt (hull 5 og hull 8)

Alexander Løken (hull 6 og 9)

Erlend Bærø (hull 6)

Kristian Bjerve (hull 8)

Mikkel Bjerve (hull 6) – ikke eneste i familien – et lite skår i gleden

Elin Bjørnhaug (hull 1) – sånn skal det gjøres

Jon Kittilsen (hull 3) – hole-out fra 70 m

Olaf Thomassen (hull 5) – har så mange sjekka fra før

Spillehastighet

Den var brukbar i dag, og de fleste var inne før 20.15, men med så mange birdier som skulle identifiseres og verifiseres, ble det en stund å vente på premieutdelingen.

Uke-lotteriet

Ukens lotteri, der det eneste kravet er at du er til stede under trekningen, ble vunnet av Erlend Bærø.

International Pairs

Dette er den neste helgeturneringen (søndag 29. mai), og der er det plass til mange flere deltakere. Det er en par-turnering, men hvis du ikke har en fast partner, er det bare å melde seg på individuelt, så vil en passende partner bli funnet til deg. Værmeldingen er lovende.

Krokhol-kolleksjonen

Styret har jobbet lenge med å skaffe klubben noen klær som bærer klubbens logo.

I dag ble det vist frem noen plagg som vil bli tilgjengelig for bestilling.

Vi håper vi snart kan presentere hele kolleksjonen og fortelle om design (med logo), type, stoff, størrelser, priser og bestillingsinformasjon.

Innhold
Klubben