Seniorcup 24. mai

24. mai 2022 – Det var jevnt over jevnt får en kanskje si.

Det var litt dårligere deltakelse enn vanlig (A: 3, B:9, C: 3 = 15). Noen var kanskje skremt av værmeldingen. Noen er kanskje bortreist siden det er en helligdag midt i uken.

Hovedbildet er forresten fra omtrent samme tid i fjor. Litt grønnere enn det er nå.

A-klassen

Egil Sørset deltok i sin første seniorcup for året, og dro i land seieren i A-klassen med en fin score på -1.

B-klassen

Her var scorene i toppen 1-2-3 (med en + foran). Asbjørn Solevåg tok seieren på +1, foran Yngve Andersen på +2 og Petter Tomren på +3.

C-klassen

Som i A-klassen var seier-scoren -1. Den var det Ragnhild Lied Johansen som oppnådde.

Orders of Merit

Nå som det er spilt tre turneringer, begynner det å bli litt mer interessant å se på Orders of Merit. Selv om når det er så få med, er det stort sett deltakelse som bestemmer plasseringen.

I A-klassen er det bare to mann, av fire, som har spilt alle tre turneringer, og de topper da også tabellen. Olaf Thomassen ligger først, seks poeng foran Lars Sandberg.

I B-klassen er det 4 av 11 som har spilt alle. Øverst ligger Asbjørn Solevåg, som har vunnet alle turneringene så langt. En solid ledelse er det også.

Siden Per Haakonsen, som har vunnet C-klassen de to siste gangene, ikke var med i dag, overtok Ragnhild Lied Johansen ledelsen på OoM, fem poeng foran nevnte Haakonsen.

Kommentar

Vi gjentar oss selv, men før neste sesong håper vi seniorgruppen setter seg ned og vurderer turneringsoppsettet, som for eksempel klasseinndelingen. I dag var deltakerfordelingen altså 3-9-3, og det er ganske representativt for hvordan det har vært de senere årene. Tre klasser er OK når du har 30-40 deltakere, ikke når du har 15.

 

Vi lurer også litt på spilleformen. Alle tre klasser spilte altså slag-golf. Når vi ser på spillerstyrken utenfor A-klassen, tror vi at de fleste hadde hatt en mer utbytterik runde hvis man spilte stableford, men ikke nødvendigvis hver gang.

Hvis seniorgruppen synes det er mye jobb og vurdere oppsettet, kan den jo be om en vurdering fra turneringskomiteen eller andre resurspersoner i klubben.

Innhold
Klubben