Blandingsmandag

27. juni 2022 – Den siste mandagscupen i juni ble en blandet fornøyelse.

Det vanlige mandagsværet kom nesten, ja det var faktisk innom det meste av runden. Det var få deltakere, noe skyldes kanskje ferie, andre likte kanskje ikke værmeldingen. I alt var det 19 deltakere (A: 7, B: 8, C: 4), og det er vel det minste startfeltet i år.

Det regnet før turneringsstart, og værmeldingen var ikke lovende, så de fleste tok sine forholdsregler. Det var i tillegg svært høy luftfuktighet.

Krokhol, County Clare, Ireland

Men etter at vi hadde spilte et par hull så tittet faktisk solen frem, og banen var i god skikk. Det var lite stående vann.

Mot slutten av runden ble det imidlertid væromslag, og det begynte å regne ganske kraftig. I tillegg kom det torden. Da var det noen som fornuftig nok lot hornet gå og kalte alle inn fra banen. Noen var da ferdige, mens andre hadde ett eller to hull igjen å spille.

Etter en halv-times tid, eller var det 20 minutter, så ble imidlertid tordenskyene borte, og runden kunne gjenopptas for dem som ikke var ferdig. De som var ferdig kunne ikke annet enn å  drikke kaffe og prøve å føle at det var behagelig å ha på seg våte klær.

Til slutt kom da de siste inn, og det var klar for premieutdeling.

Disse hadde bare igjen å spille hull 1, og var ikke de siste.

Tombola

Først var det den nå tradisjonelle trekningen.

Den ble vunnet av Marit Bjørnstad, som ser fornøyd ut selv om hun liker best å spille på gule baller.

Birdier

Det ble delt ut premiesjekker til dem som ikke fikk sine forrige mandag, men i dag var det bare to birdier.

Ronny Waagenæs fikk sin på hull 4, mens

Jostein Olafsen fikk sin på hull 6.

C-klassen

Terje Bjørnstad hadde noe han måtte ordne noe i bilen, så han var ikke til stede akkurat da premieutdelingen foregikk, men han kom senere og hentet sin velfortjente premie.

Hans bedre halvdel, i dag i dobbelt forstand, hun heter Marit, hentet premien for andreplassen som hun fikk for å gå på +1.

Suveren i dag var Øyvind Wulfsberg, som tangerte dagens beste score på -2.

B-klassen

Denne klassen sliter skikkelig med formen. For fjerde mandag på rad ble B-klassen vunnet på en score over handicap. Det er rart ikke flere melder seg på, her burde mulighetene til å vinne være gode for andre enn dem som deltar jevnlig. Ingen gikk i dag på under 50 slag brutto.

Best i dag var Dag Raaum, som hadde færrest dårlige hullscorer og tok seieren med +2. Deretter var det fem stykker på +5.

Trond Nåmdal tok andreplassen på handicap, foran

Jon Kittilsen, som hadde håpet på at runden kanskje ikke skulle telle på OoM.

A-klassen

Her var scorene langt mer respektable, og hele 5 av de 7 deltakerne spilte på par eller bedre.

Tydeligen nøgd

Stefan Johansson har tydeligvis brukt søndagen godt til å restituere seg etter lørdag, og fikk dagens beste bruttoscore på 38, som for han er -2 netto. Det holdt til seier.

Hva er dette her for no'?

Lars Sandberg fortsatte de gode tendensene fra avslutningsrunden på lørdag, og tok andreplassen på -1.

I Golfbox står det at Ronny Waagenæs tok tredjeplassen alene, men den burde vært delt med Alexander Løken. Begge gikk på par, har samme SH og handicap (10 og 10,9), og disse er de eneste tie-breakene for denne turneringen. Likevel bestemmer altså Golfbox at det er Ronny som skulle ha tredjeplassen. Vi mistenker at noen har hacket Golfbox og gjort en loddtrekning.

Juni-sjekken

Siden dette var den siste mandagscupturneringen i juni, skulle det altså også deles ut premiesjekker til de forskjellige klassevinnerne.

C-sjekken gikk til Marit Bjørnstad, som er den eneste i C-klassen som spilte alle mandagsturneringene i juni. Hun var to poeng foran I, som altså ikke vant til tross for to førsteplasser og en andreplass, fordi han ikke deltok forrige uke.

Litt svett og våt

B-sjekken gikk til Jon Kittilsen, som hadde en 2 poengs ledelse før denne turneringen. Pluss fem burde jo ikke vanligvis være nok til tredjeplass, men det var det altså i dag, og det gjorde at han faktisk økte ledelsen til fire poeng foran Jan Tore Samuelsen, og fem poeng foran Elin Bjørnhaug.

I A-klassen var Per Frode Haugen og Stefan Johansson @ poeng med 31 hver. Her var tie-breakeren antall spilte turneringer, og der har Frode 4 og Stefan 3, så sjekken utstedes til Frode. Han hadde imidlertid allerede dratt hjem før premieutdelingen. Siden Stefan holder sjekken i hånden, får han et bilde til.

Sesong-Orders of Merit

I A-klassen har det skilt seg ut en tetgruppe på tre. Med sine fire seire i år, har Stefan Johansson tatt ledelsen med 72 poeng etter halvspilt sesong.

Det gir en ledelse på 7 poeng til Per Frode Haugen.

Tredjeplassen innehas av Jostein Olafsen, den eneste i A-klassen som har spilt alle 9 turneringer. Han er 8 poeng bak Stefan. Det har deltatt til sammen 13 spillere i A-klassen denne sesongen.

I B-klassen er det fire stykker som har spilt alle 9 turneringer, og disse ligger da også øverst på OoM. Elin Bjørnhaug topper listen og har et forsprang på 4 poeng til Jon Kittilsen, som på sin side er 11 poeng foran Espen Nordskog og 13 poeng foran Trond Nåmdal. Det har vært 20 deltakere i B-klassen så langt i år.

Den største faren for at Øyvind Wulfsberg ikke skal vinne OoM-C denne sesongen, er hvis han reduserer sitt hcp så mye at han rykker opp i B-klassen. I øyeblikket har han en ledelse på 21 poeng til Roald Eilertsen. Casper Løkke er den som følger nærmest deretter, 2 poeng bak Roald.

Dagens blinkskudd

Innhold
Klubben