DN Golf 2009

Endelig en dag med godt vær – og 18 lag (36 spillere) stilte til start i DN Golf-turneringen. Banen var selvsagt fortsatt våt (og dermed var det ballplassering), men greenene var klippet (vel unntatt den nyåpnede greenen på hull 4) og ganske bra.

Første ball gikk av gårde kl. 9 og så fulgte de andre hakk i hæl.

Det var bare tre lag i klasse A (kombinert hcp opp til 25,9) og disse spilte slagspill (netto bestball). Seieren gikk til Morten Trehjørningen (for anledningen i grilldress) og Finn Ericsson. Grunnlaget for seieren ble nok lagt ved starten av back-9, der Morten gikk birdie-par-birdie. -4 ble det i mål. De går dermed til regionfinalen. Hvis vi forsto turneringsledelsen riktig, så kan de velge hvilken av de 10-12 regionsfinalene de vil spille i. Vi har tatt med en liste over regionsfinalene nedenfor.

Nummer to ble radarparet Stine Torgersenog Morten Skårerverket, mens “juniorlaget” bestående av Thomas Bjørnstad og Anders Lier Raaness ble nummer tre.

Resultater-A

Klasse B var for par med kombinert handicap mellom 26,0 og 50, som spilte best ball stableford.

DSCN1536Klassen ble vunnet på formidable 43 poeng av Trond Syversen og Steinar Berg. En kikk på scorekortet viser veldig god synkronisering (når en spiller godt når den andre spiller dårlig) på front-9, der Steinar tok seg av sakene da Trond hadde en litt svak periode mot slutten av sløyfen. På backen var det imidlertid Trond som tok seg av de fleste hullene og spilte egenhendig på 21 poeng (husk at dette er på 3/4 hcp). Veldig sterkt. Det er dermed denne duoen som skal velge seg en regionfinale å spille i.

Andreplassen gikk til Per Frode Haugen og Sander Lund. De satte også sammen en godt synkronisert runde som ga 40 poeng, selv om det kan virke som Sander gikk litt tom mot slutten.

Sammen poengsum fikk Ivar Bjørseth og Odd Hole på tredjeplass (dømt etter på høyere hcp). Dette var også en god og jenv, og godt synkronisert runde (20 på front og 20 på back), og vi gratulerer gjerne Odd Hole med birdie på hull 10, som ikke akkurat er noe utpreget birdie-hull.

Resultater-B

DSCN1546Utrolig nok så var ikke 43 poeng i klasse B den høyeste poengsummen som ble oppnådd i dag. I klasse C (kombinert hcp over 50) fikk Jan Sørhus og Joakim Sarvik fantastiske 44 poeng, hvorav utrolige 27 ble notert på front-9 (bla. a. 3 4-ere). Veldig bra!

Isa-Heid Sørensen og Eivind Jacobsen tok andreplassen foranKjell Granung og Stein Larsen på tredjeplass.

Resultater-C

Selvom det skyet til utover dagen var det likevel relativt behagelig og de fleste valgt og vente til de siste kom inn og deltok i premieutdelingen.

Regionsfinaler

Narvik – Lørdag 5. september
Stjørdal – Søndag 6. september
Kragerø – Søndag 6. september
Mørk – Søndag 6. september
Kvinesdal – Lørdag 12. september
Meland – Lørdag 12. september
Skeikampen – Lørdag 12. september
Norsjø – Søndag 13. September
Solastranden – Søndag 13. september
Ålesund – Søndag 13. september
Hakadal – Søndag 27. september

Bildegalleri

Invitasjon

DN Golf – parturnering 16. august

Turneringsformatet er et parspill, eller det som på golftermer beskrives som “Fourball”. Noen sier “best-ball” og andre sier “fourball-betterball”. I vanlige ordelag er det den spilleren av de 2 i paret som får enten laveste netto score i klasse A, eller den spilleren av de 2 i paret som får den høyeste stableford poengsummen i klassene B og C. Med andre ord, ikke ulikt formatet for Nordea Pairs. Den største forskjellen er at her spilles det i flere klasser, og derfor med større sjanse for flere til og vinne.

Deltakerpremier

  • 3-pack Titleist baller
  • Bonaqua vann
  • Mobilholder
  • Gratis 3-ukers abonnement på DN.

DN Golf sier dette om klasseinndelingen:

Klasse A spilles som “fourball” netto score for spillere med HCP +5-12,9. Klasse B spilles som “fourball” stableford for spillere med HCP 13-24,9, og til sist klasse C spilles som “fourball” stableford for spillere fra HCP 25-98(36). Det spilles med 3/4 av spillehandicap i alle klasser. Snitt HCP på paret avgjør hvilken klasse de skal spille. Du kan også lese en hel del mer på dette nettstedet.

Golfbox sier dette:

“A”-klassen er for alle par med handicap mellom +5,0 og 25,9

“B”-klassen er for alle par med handicap mellom 26,0 og 50

“C”-klassen er for alle par med handicap på minst 50

Regionsfinaler – Det beste paret i klasse A, B og C kvalifiserer fra hver klubbturnering til en av 10-12 regionsfinaler. For oss er det på Hakadal GK 27.09.09 og landsfinale for det beste paret fra hver klasse derfra holdes i St. Andrews, Skottland 9-11. oktober.

Men hvis du vil dit, må du melde deg på!

Innhold
Klubben