Eagle på hull 9 (par 4) i Seniorcupen

21. juni 2023

Arve Bjerke imponerte.

Mer om det nedenfor.

Deltakerantallet i seniorcupen var på vanlig nivå i går, med 16 deltakere. Det kan imidlertid synes som de nye handicapgrensene for klasseindelingen ikke fungerer helt etter hensikten.

16 deltakere, javel, men det var altså fem i A-klassen (mer enn vanlig) og 11 i B-klassen (omtrent som vanlig)

Nok om det. Vi vet ikke om det ble regnet på turneringen – det kan godt hende. Likevel var det flere gode resultater.

Så grønt og fint var det på samme tid i fjor.

Bjerke-bane

(en klisje vi kansje er alene om synes er morsom)

Arve Bjerke tok en suveren seier i A-klassen med 21 poeng. Det var 6 poeng mer enn noen andre. Olaf Thomassen tok andreplassen og måtte altså se seg grundig slått.

Arves runde var på 40 brutto, og det som virkelig utgjorde en forskjell var EAGLE på hull 9 (eller 18) i dag, som ga 5 poeng.

Vi håper dette ikke er nok en feiltasting. Vi kan ikke huske å ha sett noen fått eagle på 9-ern før. Det må ha vært litt av et innspill. Det var for øvrig dagens eneste hullscore under par (mao. ingen birdier).

Hølen-bane

(du må være fra Østfold for å kunne uttale dette stedsnavnet riktig)

Der går det ikke travløp, men det er der Yngve Andersen kommer fra. Han spilte også en god runde og tok en komfortabel, om ikke overlegen seier i B-klassen.

Det er vel til og med en film som heter “Hurra for Andersen“, for han holdt godt unna for Harald B. Nilsen, som tok andreplassen på 17 peng. Per Haakonsen fikk 15 poeng, og tok tredjeplassen fra Ann Sund, som hadde samme antall poeng, på handicap.

Orders of Merit

Når det er såpass ujevnt deltakerantall som det har vært i A-klassen, er det lite interessant å kommentere på Order of Merit ik denne klassen så tidlig i sesongen.

La oss nøye oss med å si at Olaf Thomassen leder, med 5 turneringer spilt og 54 poeng (noe som representerer to førsteplasser og tre andreplasser.

I B-klassen er det litt jevnere, og mer interessant. Det er 5-8 spillere som ligger såpass godt an at de kan ha håp om en topplassering innen sesongavsluttningen.

Harald B. Nilsen leder foran Yngve Andersen og Bjørn Hallme.

Innhold
Klubben