Mcup: Imponerende deltakelse rett før St. Hans

20. juni 2023

Gårsdagens regn hadde ikke satt seg nevneverdig spor på Kroken, og vi hadde det vanlige fine mandagsværet (nå kunne vi endelig si det). Gressveksten på banen har fremdeles rom for forbedringer, men det kommer seg litt for hver dag som går.

I dag var det altså meget god deltakelse, med 36 spillere på banen (A: 18, B: 14, C: 4). Det betød 4-baller på alle hull, men i dag var ikke spillehastigheten så aller verst. Ikke det at det ikke er rom for forbedringer, men alt tatt I betraktning…

Jevnt var det også. Bare to slag skilte første- og niendeplass i A-klassen. 9 stykker hadde en score (netto) på 37 og bedre.

Det var jevnt i B-klassen også, men ikke helt på samme nivå.

Men først – fugler.

Det sommerkveldlyset!

Noen birdie-gavekort hadde blitt liggende i turneringsboden. Ett fra i fjor (2022),

som Sjur Pettersen endelig fikk kloa i. Han hadde også en til gode fra forrige mandag. I dag ble det ingen birdie, men 8 par og delt beste brutto-runde.

Jon Kittilsen hadde også en birdie-sjekk til gode fra forrige uke, og i tillegg plukket han opp to nye i dag (hull 1 og 6).

Alexander Løken hadde også to birdier i dag (hull 2 og 5).

Men disse to var ikke birdie-mestre i dag – for det var Jostein Olafsen, som hadde 3 (hull 1, 3 og 5).

Birdie ble det også på Esten Mengshoel (hull 4) 

og på Kristoffer Olstad (hull 8). Og på Marit Bjørnstad ble det mange klemmer.

Tombola

For andre uke på rad var det ikke Alexander Løken som vant trekningen om en pakke baller. I stedet pekte pilen på Trond Nåmdal, som var sjeleglad for å få med seg noe heim.

C-klassen

I dag var vi oppe i fire deltakere. Vi håper det øker, for å spille turneringer er en god måte å bli bedre til å spille golf på. Det er noe annet når hvert slag teller, og når de som ser på kanskje ikke er noen du kjenner så godt. Men det er slikt du vokser på! Neste gang går det garantert bedre.

Eneste premierte dame i dag var Andrea Jimenez Schille, som pyntet opp med boliviansk flagg på 3. plass på resultatlisten. Vi trenger forresten flere kvinnelige turneringsdeltakere også.

Det var litt rot med hensyn til hvem som gikk av med seieren i C-klassen, men til slutt ble det bestemt at premiegrossisten Christian Danielsen i dag måtte ta til takke med andreplassen.

Førsteplassen gikk nemlig til Marcus Andresen, som hadde to poeng flere.

B-klassen

Det var hyggelig å se mange nye navn på resultatlisten – ikke det at det ikke er hyggelig med gamle også, men det er i grunn på tide at de gir nyere medlemmer litt plass på pallen. På toppen av den imaginære pallen tronet nemlig tre velkjente navn.

Bjarne Røed tok tredjeplassen med 16 poeng.

Yngve Andersen er som vanlig med i teten, og tok andreplassen i dag med 17 poeng.

Den eneste som spilte bedre enn handicap på denne klassen i dag var Espen Nordskog. 19 poeng ga seier med to slags margin.

A-klassen

I denne klassen var det også mange nye navn – og det setter vi veldig stor pris på, men igjen var det stort sett ringrever som forsynte seg av premiebordet.

Som nevnt hadde Sjur Pettersen dagens beste (delt) bruttoscore med 37 (+1). Siden han bare hadde ett slag tildelt, betød det at han gikk på par netto. Det holdt til tredjeplass.

Lars Sandberg er ikke akkurat verdens mest stabile for tiden, men i dag stemte det tydeligvis, for han kom i mål på -1.

Samme score hadde Alexander Løken, som hadde co-beste bruttoscore i dag med 37. Det ble -2 netto, og seier på bedre SH enn Lars.

Juni Order of Merit

Nå er den på plass – tabellen som avgjør hvem som får gavesjekken på 500 kroner fra Golfhandelen.

Med tre spilte turneringer og 29 poeng har Lars Sandberg tatt en relativt klar ledelse i A-klassen, ettersom han kan skilte med en 1., 4. og 2. plass denne måneden.

Han har et forsprang på 10 poeng til Alexander Løken, og 11 poeng til Espen Nordskog (nå i B-klassen). Knut Sørset og Stefan Johansson ligger også å vaker på skuddhold. De har nok poeng til å dele ledelsen hvis de vinner og Lars blir poengløs i månedens siste turnering neste uke.

Det er enda større spredning I feltet I B-klassen, og Dag Raaum og Yngve Andersen ser ut til å ha festet et visst grep på tetplassene. Mye kan imidlertid skje.

I C-klassen er det ikke overraskende at premie-maskinen Christian Danielsen topper også denne listen. Han har en ledelse på 12 poeng til Marcus Andresen, og er nesten garantert seier hvis han stiller opp og fullfører neste mandag.

Sesong Order of Merit

Her er det selvfølgelig lenge igjen til noe er avgjort,

men akkurat nå har Alexander Løken opparbeidet seg en liten ledelse i A-klassen, mest fordi han har spilt alle mandagsturneringene (og tidevis spilt bra).

Det som er fint med mange deltakere, at stillinger og posisjoner kan endre seg fort hvis du har en dårlig uke. I dag var det altså 18 deltakere i A-klassen og så langt i år er det 22 stykker som har stilt opp i A-klassen.

B-klassen har hatt 25 forskjellige deltakere til dags dato, men her er det relativt mange som har spilt ganske få turneringer. Øverst troner vår glade gitarist, Yngve Andersen, som har fått et forsprang på 6 og 7 poeng til henholdsvis Dag Raaum og Kristian Bjerve.

I C-klassen har det vært såpass få deltakere (7) at den ikke gir veldig gode indikasjoner på hvordan det vil gå. Det gjelder imidlertid å delta. Det har ikke minst Christian Danielsen vist, med tre første- og én andreplass på fire turneringer.

Neste uke er det siste mandagscup før turneringsserien tar sommerferie. I juli vil det bare bli holdt mer uformelle “treff” som ikke har noen innvirning på Orders of Merit. Disse treffene er imidlertid en god anledning til å finpusse turneringsformen for innspurten til høsten.

Innhold
Klubben