Elgjakta – avslutningsturneringen 2018

Søndag 23. september 2018

Det var litt av en søndag morgen. Kari la ut hovedbildet på FB tidlig på morgenen. Da var det rim på bakken. Det var så fint denne morgenen at vi måtte bare ha flere “hoved”-bilder. Det var virkelilg en fin morgen.Enda bedre var at turneringen fikke den størtste interessen av noen 18-hullsturngering i år, og nesten like mange som var med på Golfhandelen Open, som var en 9-hullsturnering. Hele 41 spillere stilte opp, og gledelig mange fra andre klubber. Hele 9 deltakere var fra andre klubber. I alt var 6 andre klubber representert.Til tross for den lovende morgenen og bra værmelding, viste det seg at det fine været ikke holdt helt inn. Det vil si, det var faktisk fint vær hele tiden, men utpå andrerunden ble solen ispedd litt regn, og helt på tampen kom det en kraftig haglbyge. Alt dette gikk imidlertid raskt over,  slik at selv dem som hadde lagt igjen paraplyen i bilen (kremt) ikke ble altfor våte.

Closest to the pin

Som en nyvinning, ble det lagt inn en nærmest flagget konkurranse på hull 1 på andrerunden. Det var IKKE hull 10, siden når man spiller eclectic, så spiller man de samme hullene to ganger. Det var en konkurranse for herrer og én for damer.

Beste herre var Anders Holmberg, Bærum GK (hcp 11,7) som var ca. 1,5 m fra pinnen. Birdie ble det også.

Nærmeste dame var Hanne Hoel Tofteberg.

Andre premieutdelinger

Tradisjonen tro (på andre året) benyttes anledningen Elgjakta til å dele ut også noen andre premier for konkurranser som gikk over hele sesongen.

Takk til Kari for fine bilder fra Krokhol tidlig på morgenen.

Mandagscup Order of Merit

Først var det Order of Merit i de tre klassene i mandagscupen. Her har man altså kjempet om plassiferpoeng hver mandag i 16 uker. Det er 12 poeng for førsteplass, 10 for andreplass, 8 for tredjeplass, 7 for fjerdeplass osv.Det er de 10 beste resultatene som teller. I tidligere år har alle de tre  beste fått premie, men det er nå endret slik at det kun gis premie til vinneren (vi vet vel ikke helt om vi er enige i denne policyendringen).

Vinner klasse C

Øyvind Wulfsberg

Øyvind var dessverre ikke med i dag, men han får bilde i “avisen” likevel. Han fikk 95 poeng, noe som var en seiersmargin på 10 poeng til Jan Tore Samuelsen på andreplass, som igjen var 1 (ett enslig) poeng foran Tony Farinha på tredjeplassen.

Vinner klasse B

Rune Sørlie

Rune har spilt bra i år, og hevdet seg godt i en rekke forskjellige turneringer, og han har ledet OoM i B-klassen nesten siden starten. Poengtotalen ble 102 poeng, med andre ord et snitt på litt over andreplass. Rune var 11 poeng foran Yngve Andersen på andreplass, som igjen var 1 (ett enslig) poeng foran Kristian Bjerve.

Vinner klasse A

Morten Olstad

Morten er enda en som har spilt veldig solidi i år, med det resultat at han snart er single-handicapper. Han lå i teten av OoM i hele sesongen. Han vant med en ledelse på 3 poeng foran Olaf Thomassen, som igjen var 11 poeng foran Per Frode Haugen.

Les mer her fra den siste mandagscup-turneringen.

Matchplay

En annen sesong-lang konkurranse var matchplaymesterskapet, som startet 1. juni og ble avsluttet da Rune Sørlie og Per Frode Haugen spilte finalen 10. september, Der gikk Frode seirende ut 3/2. Det er tredje gang Frode vinner matchplay-KM.

I dag var det altså premieutdeling

Resultater – Elgjakta

Vi snakker altså om dem som klarte best score på to forsøk på hvert hull. Det var fem premier i hver klasse. Blant annet fikk alle et par med TØRRE sokker, som nok kunne komme godt med hvis det hadde kommet hagl i skoene.

C-klassen

(hcp 23,0 – 36) 11 deltakere

1 Jan Tore Samuelsen har tatt store skritt fremover denne sesongen, og har vært en gjenganger på premieutdelingene.I dag ble det seier med solide 24 poeng, inklusive en birdie på 1-ern.

2 Jens Kristian Tofteberg scoret 21 poeng, og det holdt til andreplass.

3 Roald Eilertsen fikk 20 poeng, og det holdt altså til premie.

4 Bjørn Hallme hadde samme poengsum, men har noe høyere handicap.

5 Alexander Tomt Sandjord vant den siste premien med 19 poeng

B-klassen

(hcp 16,5 – 22,9) 13 deltakere

1 Sander Lund har hatt litt problemer i år med å nå opp på resultatlistene, men i dag falt tydelilgvis brikkene på plass og Sander sanket 22 poeng. Men han var ikke alene på denne poengsummen, og fikk førsteplassen på bedre handicap.

2 Odd Hole hadde altså også 22 poeng, men måtte altså ta til takke med andreplassen.

3 Kjell Berg representerer Drøbak GK, og er altså en av våre 9 gjestespillere. Også han fikk 22 poeng.

4 Knut Storm Hanssen (det er altså med to sser og ingen d, så stormen er ikke et ekstremvær). Han var en av tre spillere på 21 poeng. Handicapet hans gjorde at det var han som fikk fjerdepremeien.

5 Trond Dag Haagensen var en annen gjestedeltaker i dag. Han representerer Holtsmark GK, og fikk altså den siste premien i B-klassen.

A-klassen

(hcp +8,0 – 16,4) 16 deltakere

1 Per Frode Haugen hadde altså nettopp blitt kåret til klubbmester i matchplay, i tillegg er han klubbmester av året og vant flaggturneringen. Og nå tar han altså også seieren i avslutningsturneringen. Dessuten var det litt av en oppvisning, med 3 birdier og resten par. Ikke rart han ser fornøyd ut.

2 Andreplassen gikk til en annen gjestespiller, som allerede hadde vært fremme og hentet en premie. Anders Holmberg representerer Bærum GK, og vi vet ikke om han har spilt Krokhol før. Uansett er 23 poeng et høyst respektabelt resultat.

3 Ronny Waagenæs har vunnet A-klassen i denne turneringen to år på rad. Han klager fælt på hvor dårlig og ujevnt han spiller, men i dag vendte han spillet til sin fordel og skaffet seg også 23 poeng. Han fikk tredjeplassen på litt høyere handicap.

4 Morten Olstad hadde nok en solid turnering, og sanket 22 poeng, og nok en premie.

5 Morten Trehjørningen teller egentlig ikke som gjestespiller selv om han nå representerer Onsøy. Vi har hatte en mistanke om at han først å fremst deltar i turneringene våre får å få riktigere (les: høyere) handicap, men dagens turnering er altså ikke handicaptellende, og han fikk høyst respektable 20 poeng (det samme som 4 andre som forble upremierte).

Vandrepremie

Turneringskomiteen har nå satt opp en vandrepremie (for vi kan vel ikke kalle det en pokal) som vinnes av den som får den beste poengsummen, uansett klasse. Det første navnet som skal settes på den er Per Frode Haugen. Han får ikke premien med hjem. Den skal stå på fremvisning i klubbhuset.

Oppsummering

Til tross for det litt uforutsigbare været, må vi si at denne turneringen absolutt var en suksess, spesielt med tanke på antall deltakere, så det er synd at dette er punktum for i år. Vi takker turneringskomiteen for nok en sesong med solid innsats.

Mandagstreff

Selv om dette var avslutningen på den “offisielle” turneringssesongen, er det fremdeles muligheter for å spille golf. Klubbhuset forblir åpent til og med neste søndag, og banen er ofte god (og ikke minst pen) i oktober. Vil du ha litt konkurransen, arrangeres det mandagstreff hver, ikke unaturlig, mandag. Kl. 17, 24. september, og så muligens tidligere. Les mer her.

Innhold
Klubben