En vanlig kjempefin mandagskveld

14. juni 2021 – Årets femte mandagscup.

Det var bygevær over hele Østlandet på dagen, ja det var overskyet på Krokhol nesten helt frem til turneringsstart. Deretter var det slikt mandagsvær som vi er vant til. Den nedbøren som hadde kommet, hadde heller ikke vært nok til å fjerne rullen på fairway, som de fleste nok syntes var fint, siden herrene i dag spilte fra hvit tee, og damene fra gul.Fint vær, flotte forhold og bane i god skikk, hvorfor var det da bare 22 deltakere (A: 4, B: 12, C: 6). På tilsvarende tid i fjor var det 40. Dette skjønner vi bare ikke.

Til tross for lengre bane enn vanlig, ble i hvert fall vinnerscorene ganske bra.Slik så det ut da redaksjonens utsendte medarbeider ankom banen litt før fem.

Vi kan for øvrig se at Eirik Sandberg og Hanne Hoel Tofteberg som spiller match.En time senere hadde vi fått det vanlige mandagsværet.

Dagens beste runde …

… ble levert av Erlend Bærø, som gikk på -2 og vant B-klassen (12 deltakere) med 3 slags margin på det.Alexander Løken ble nummer to på +1, mensRobert Eilertssen kapret tredjeplassen på +2. Han gikk foran Kjell Høydahl og John Janderberg på handicap.Dagens nest beste runde ble levert av Lars Sandberg, som vant A-klassen (4 deltakere) på par.

Før start var han utrygg på hvordan det skulle gå fra hvit med hans draw, men han løste det fing.Nestbest ble Trond Torgersen på +2,foran Ronny Waagenæs på +7.C-klassen (6 deltakere) ble vunnet av Hanne Hoel Tofteberg på +1.Bjarne Røed var slaget bak på +2, mensRita Åse tok tredjeplassen med +4.

Birdier

Det var 6 birdier i dag.

  • Alexander Løken fikk to, på hull 1 og 6
  • Erlend Bærø fikk sin på hull 9
  • Robert Eilertsen fikk sin på hull 6
  • Kjell Høydahl fikk også sin på hull 6
  • Jostein Olafsen fikk sin på hull 3

Orders of Merit

I A-klassen er det nå delt ledelse mellom Lars Sandberg og Stefan Johansson. Morten Olstad (som ikke deltok i dag) ligger 5 poeng bak dem.

Med så få deltakere som det er i A-klassen for tiden, vil Order of Merit i stor grad bli deltakelsebasert.

Når det gjelder Juni-premiesjekken, ligger de samme to ganske likt, med henholdsvis 19 poeng (Lars) og 17 poeng (Stefan).I B-klassen klarte Kristian Bjerve å holde på ledelsen til tross for bare ett poeng i dag. Han har en ledelse på 6 poeng til Erlend Bærø og Alexander Løken.

I jakten på juni-premiesjekken leder Alexander Løken med 22 poeng. Erlend Bærø ligger nærmest med 15 poeng, men det er tross alt ganske jevnt.I C-klassen har Dag Raaum overtatt ledelsen. Han leder med 3 poeng på Marit Bjørnstad, som ikke deltok i dag (det ryktes at hun har bursdag – og det må vel være god grunn til å stå over – GRATULERER. Bjarne Røed deler nå andreplassen med Marit.

Best an til å vinne premiesjekken for juni ligger Hanne Hoel Tofteberg, som har skaffet seg 20 poeng på de to siste turneringene. Dag Raaum har 19 poeng, mens Jens Kr. Tofteberg har 15.For øvrig ser vi frem til at turneringskomiteen lager et oppsett, for eksempel med en egen juni-OoM, som gjør det enklere å følge med på det nye premieringsoppsettet.

Innhold
Klubben