Endret Order of Merit?

Da vi sjekket Order of Merit-listene etter dagens Mandagscup, fikk vi oss en overraskelse.

Vi er jo vant til at Order og Merit er basert på plasseringer, med 12 poeng for 1. plass, 10 for 2. plass, osv. For så vidt har vi også foreslått endringer tidligere, men det gikk mer på hvor mange turneringer som skal telle.

Nå ser det ut til at det er endret til at Order of Merit er basert på oppnådde Stableford-poeng. Siden vi spilte slaggolf i dag, er det derfor ikke resultatmessig sammenheng mellom turneringsresultatene og Order of Merit på denne ene dagen.

Det er for så vidt OK, og vi mistenker at resultatene ved sesongslutt ikke vil være så forskjellige uansett hvilken metode som brukes.Når vi tar en sniktitt på oppsettet av Order of Merit finner vi også at det ikke er noen grenser for hvor mange resultater som skal telle med. Tidligere har det jo vært en grense på 10.

Det hadde vært fint med en forklaring fra Turneringskomiteen på hvorfor de har gjort denne endringen. (Grunnen til at vi skriver det her og ikke i en privat forespørsel, er at det er et stadig strev å finne noe å skrive om, så da benytter vi enhver anledning når den byr seg.)

Foto: WordPress.com

Innhold
Klubben