Flott ramme rundt årets siste turnering

2. oktober 2022 – Fin avslutningsdag på Kroken, og mange gode resultater.

Selv om værvarselet med sol ikke helt slo til, ble det en fin dag for den tradisjonelle avslutningsturneringen: Elgjakta. I år, som de siste årene, ble den spilt i formatet eclectic, dvs. at vi spilte to 9-hullsrunder, og den beste Stableford-scoren av to på hvert hull ble tellende.

Vi kunne vel ønsket oss bedre deltakelse, men 28 jevnt fordelt på klassene (A: 10, B: 9, C: 9) er vel ikke så verst det heller. Banen var litt våt etter gårsdagen, men ikke verre enn at det var greit å finne et sted å ta fritak for midlertidig vann. Det var nesten vindstille, oppholdsvær og bra spilleforhold, og det var det mange som benyttet seg av til å levere gode resultater.

De aller fleste tok seg tid til å vente på premieutdelingen, selv om det typisk nok var den siste gruppen som brukte lengst tid på banen.

Elgjakta-vandretrofeet og OoM-premiene

Årets elgjeger

I denne turneringen er det en “vandrepokal” som går til den, uansett klasse, med høyest Stableford-poengsum. Vinneren får navnet gravert på trofeet, og får ha det på peishyllen i et helt år.

Årets vinner ble Kristian Bjerve, som kom i mål med hele 26 poeng – altså 8 slag bedre enn handicap.

Navnene som allerede står på trofeet er Yngve Andersen (2021), Lars Sandberg (2020), Knut Sørset (2019) og Per Frode Haugen (2018).

C-klassen

Sørset er et kjent navn på Krokhol, og i dag tok Astrid B. tredjeplassen i C-klassen med 21 poeng. Vi kan tenke oss at Astrid hadde blitt vond å slå hvis vi hadde spilt Speed golf.

Andreplassen gikk til turneringslederen, Marit Bjørnstad, som også hadde 21 poeng, men har litt lavere handicap enn Astrid.

Vinneren var turneringens eldste deltaker, Bjørn Hallme (85) som samlet seg 23 poeng i løpet av dagen. Han hadde dessverre gått hjem, så vi må nøye oss med å vise et bilde av premien, som han kan hente i turneringsboden ved en annen anledning.

B-klassen

Siden han vant den “store premien” og spilte i B-klassen, er det ikke overraskende at Kristian Bjerve vant denne. Det er ikke “Fixern”-baller, men kan være gode å ha i bagen likevel.

Espen Nordskog er en typisk “av eller på-spiller”. I dag var han tydeligvis på, for han tok andreplassen med 25 poeng, altså bare ett poeng bak Kristian.

Arne Schille hadde B-klassens beste brutto-score (39), og ble nummer tre med 24 poeng, etter veldig mange gode putter.

A-klassen

Det var høy kvalitet over A-klassen i dag, og Olaf Thomassen tok tredjeplassen på bedre handicap enn Erlend Bærø. Olaf har 0,3 slag bedre handicap enn Erlend. Stort jevnere blir det ikke. Begge hadde 23 poeng.

Jakob Ringdal gikk først ut i dag, for øvrig sammen med ovennevnte Erlend Bærø. Toer-ballen utnyttet tydeligvis godt at de kunne sette sitt eget tempo, og Jakob fikk 24 poeng. Det ble lenge å vente for de som kom inn først, så han får nøye seg med et bilde av premien.

Dagens beste sammensatte runde ble levert av Jostein Olafsen, som var bogey-fri og gikk -2 netto. Det ga 25 poeng, takket være 7 par og 2 birdies. Så to premier på familien Olafsen/Sørset i dag, altså.

Flere premieutdelinger

Det deles ikke ut birdie-premier, nærmest flagget eller lengste drive under Elgjakta (for øvrig ikke noen dårlig idé), men anledningen benyttes til å dele ut premier for andre konkurranser.

Matchplay-mesterskapet

Det er blitt tradisjon at premien(e) i klubbmesterskapet i matchplay deles ut etter Elgjakta hvert år. Turneringskomiteen hadde tenkt å ikke gi han som ble nest best, Jørgen Marius Jensen, noen premie. Dette protesterte den premieutdelende turneringslederen, Jon Kittilsen, kraftig på, og vi håper det ligger noe pakker med baller og pegger i turneringsboden og venter på ham neste år.

Vinneren ble som vi alle vet, for andre gang, Jan Tore Samuelsen, som fikk utlevert sin premie til stor applaus.

Mandagscupens Orders of Merit

Selv om sjekken for september faktisk ble utdelt sist mandag, blir premiene for den sesong-lange Order of Merit i hver klasse også delt ut etter Elgjakta.

For noen år siden var det vanlig at de tre beste på Order of Merit ble premiert, men det har tydeligvis turneringskomiteen ikke lenger råd til.

A-klassen

For en gangs skyld var ikke Stefan Johansson med i dagens turnering, og var derfor ikke til stede for å hente premien for seieren i A-klassen. Han spilte 15 Mandagscup-turneringer og akkumulerte 104 poeng. Det var 3 flere enn Per Frode Haugen (13 turneringer) og 11 flere enn Lars Sandberg (17 turneringer).

B-klassen

Det ble en del multippel-vinnere i dag, og et av tilfellene var Order of Merit i B-klassen, som ble vunnet av Jan Tore Samuelsen, som samlet seg 93 poeng på 17 turneinger. Her var det også jevnt i teten, og vi synes godt at Espen Nordskog, nr. 2 på 91 poeng (17 turneringer) og Elin Bjørnhaug, nr. 3 på 87 poeng (15 turneringer) kunne fått en påskjønnelse for innsatsen og for å sørge for at det ble spennende til siste slutt.

C-klassen

Denne klassen er den største med hensyn til hvor mange som har deltatt i sesongens løp, men det ligger i klassens natur at det er mange som bare er “innom”, inklusive de som forbedrer spillet sitt så mye i løpet av sesongen at de blir “forfremmet”. Derfor er det relativt få som har spilt mange turneringer.

Marit Bjørnstad var en av dem som spilte mer enn 10 turneringer (11), og avslutningen med tre førsteplasser på rad, gjorde at hun vant ganske suverent. 102 poeng ble det og en seiersmargin på 17 poeng til nr. 2, Roald Eilertsen (15 turneringer), som også hadde fortjent en premie.

Øyvind Wulfsberg, som siden har hatt suksess i B-klassen, ledet OoM-C lenge, men rykket altså opp i B-klassen og fikk derfor bare spilt 8 turneringer. 72 poeng er imidlertid 9 i snitt, m.a.o. mellom en andre- og tredjeplass, så solid innsats der.

Så er altså turneringssesongen over for denne gang. Vi kommer tilbake med en oppsummering på et senere tidspunkt.

Det vil si, helt ferdig er vi ikke, for i tillegg til senior-avslutningen på førstkommende tirsdag, kommer det til å bli “treff” så lenge banen er åpen.

Mandagstreff er det allerede i morgen, med start kl. 16. Her er det bare å møte opp, men det er en fordel om du melder deg på i Golfbox, slik at de andre vet at du kommer.

Det er ingen turneringsleder, ingen startkontingent og ingen premier. Startlisten bestemmes av de fremmøtte, og etterpå kan de som vil gi scorekortet til en med adgang til turneringsmodulen i Golfbox for å registrere resultatet. Slik holder vi aktiviteten i gang så lenge som mulig.

Tilsvarende blir det også seniortreff på tirsdager kl. 11.30 – den første 11. oktober, for førstkommende tirsdag er det altså senior-sesongavslutning med Texas Scramble og Karis velfortjent berømte jegergryte til lunsj etterpå. Her vil arrangørene gjerne ha mange flere deltakere, så alle over 50 oppfordres til å melde seg på.