Ser ikke skogen for bare …

1. oktober 2022 – Det plantes og plantes

I går brakte vi noen bilder som viste at dugnadsgjengen er i ferd med å plante trær.

I dag dro vi på befaring i form av en golfrunde. Det var en liten privat turnering på gang, men ellers lite folk. Det var det ingen grunn til, for forholdene var utmerket, i hvert fall mellom 12 og 14. Det regnet som falt var av den beskjedne sorten. Læring: når yr.no melder 0-0,9 mm så betyr det byger – og beskjedne sådanne – det er derfor ingen grunn til å bli hjemme.

Nok om det, vi skulle ta de nye trærne i øyesyn. I henhold til normalt pålitelige kilder, er trærne kjøpt i Sverige, og ikke tatt fra andre steder på banen. Så langt er det så vidt vi kan se plantet tre trær foreløpig. I tillegg er det satt opp flere markører der det skal komme trær.

I henhold til samme kilde skal det visst ikke settes opp “forskaling” rundt de små trærne, slik vi trodde.

Her er ett av trærne som er plantet mellom hull 3 og 4, og markøren for ett til
Fra en litt annen vinkell
I alt skal det altså komme 4 slike trær mellom hull 3 og 5
I bunnen av bakken på hull 6 er det også satt opp stolper der det skal plantes.
Markøren nærmest er for et "reserve"-tre for når det store treet på hjørnet blir så råttent at det faller ned - dette treet er veldig viktig for karakteren til dette hullet.
Dette er altså treet vi brakte et bilde av i går, og som vi antok var det ved siden av bunkeren på hull 9. Det ryktes at dette vil bli flyttet. Hensikten er at det skal "være i veien" for dem som spiller inn fra hull 8.
Det skal også plantes et tre på denne kulen mellom hull 8 og 9, igjen for å gjøre det mer krevende å spille fra "feil" fairway.
De siste plante-markørene vi fant var mellom greenen på hull 8 og fairway på hull 9. Disse tenker vi skal gjøre det mer krevende å "gå kjøkkenveien" på hull 8.

Vi har ikke hørt noe offisielt, men det ville være fornuftig å “frede” de små trærne ved å innføre en (midlertidig?) lokal regel som gir rett til fritak hvis ballen ligger nærmere enn f.eks. 2 meter. Og helst hadde vi altså sett at de ble gitt en form for fysisk beskyttelse til de blir litt større.

Uansett synes vi dette er et godt tiltak, som vil gjøre banen litt vanskeligere å spille ved å straffe, i hvert fall på sikt, slurvete utslag og transportslag.

Dessuten håper vi spillerne respekterer trærne, og sørger for at de ikke blir utsatt for unødvendig stor skade.

Innhold
Klubben