For en gangs skyld ikke sol

20. september 2021 – Nei, ikke sol, men lettskyet pent vær.
Godkjent Mandagscup-vær altså

Noen regndråper på veien utover fikk nok noen til å ta sine forholdsregler, som å sette paraply på bagen, men det viste seg å være unødvendig. Dessuten var det omtrent vindstille, og spilleforholdene omtrent uten lyte.

Det var dette de 24 deltakerne (A: 7, B: 11, C: 6) hadde gledet seg til helt siden i går.

Det ble også mange gode resultater.Dagens runde var nok den som ble levert av Lars Sandberg. Han gikk -5 netto (+1 brutto) og vant med det A-klassen soleklart.Alexander Løken spilte nok en gang en god runde, men selv -2 holdt altså bare til andreplass i dag.Ronny Waagenes, som sprintet gjennom runden (riktignok i bil) og dro hjem før det fleste hadde kommet inn, hadde dagens kanskje mest fargerike runde. To birdier bidro til at han kom inn på par, og tok tredjeplassen med det.Runden til Robert Eilertsen var nesten like bra som Lars’ sin. Han gikk også på -5, men siden B-klassen spilte stableford, utgjorde det 23 poeng, og han brukte noen flere slag brutto.Heller var ikke seieren like overlegen, for rett bak (2 poeng mindre) fulgte Dag Raaum, som kanskje hadde fått heng på Lars, som han spilte sammen med.Også Jan Tore Samuelsen akkumulerte 20 poeng og tok tredjeplassen rett foran nesen på Arne Kristian Schille, som var dagens debutant. Han hadde like mange poeng, men Jan Tore har litt lavere handicap.I C-klassen ble det også en 20+ runde. Marit Bjørnstad sanket nemlig 21 poeng – til tross for en stryk, og tok med det en klar seier.På grunn av uvanlig lite trafikk, fikk Øyvind Wulfsberg i dag tid til å varme skikkelig opp (i tillegg til å spise middag), og det gjorde nok sitt til at han tok andreplassen på 17 poeng.Bjarne Røed hadde samme poengsum, men måtte ta til takke med tredjeplassen på grunn av lavere handicap.

Birdier

Det var 7 birdier i dag.

  • Ronny Waagenæs (1, 6)
  • Alexander Løken (3)
  • Dag Raaum (6)
  • Jan Tore Samuelsen (4)
  • Lars Sandberg (4)
  • Olaf Thomassen (4)

Vi beklager at noen av bildene er blitt litt rare. Kameraet ville bruke blitz i kveld, og da tar det litt lengre tid å ta bilder. Motivene sto i mange tilfeller ikke stille lenge nok, og da blir det som det blir.

Orders of Merit

Dette var sesongens nest siste Mandagscup, så neste uke er det mye som skal avgjøres. Vi tar for oss september-gavesjekken først.Med to seire i de to siste turneringene, har Lars Sandberg festet et godt grep om gavesjekken i A-klassen.

Nærmeste utfordrer er Olaf Thomassen, som er fire poeng bak. Alexander Løken er 6 poeng bak, og Per Frode Haugen 7. Alle disse har en teoretisk mulighet til å vinne, men det blir mye hvisomatte, dersomatte.

Blant annet vil deltakelsen i A-klassen neste uke, ha en god del å si. Vi oppfordrer derfor så mange som mulig å stille, slik at det blir ekstra spennende.Dag Raaum har blitt nummer to i B-klassen de siste to mandagene, og det har bidratt til at han topper listen. Han er imidlertid bare ett fattig poeng foran Trond Nåmdal, tre foran Jan Tore Samuelsen.

Dette blir spennende, og B-klassen er jo den største klassen, med stort sett flere enn 10 deltakere, og da blir det fort litt mer spredning i poengene. Den som skal vinne, må i hvert fall passe på at han kan være med, og så kommer det an på hvem som spiller best.

Elin Bjørnhaug, Robert Eilertsen og Jon Kittilsen ligger i vannskorpa, men har antagelig litt for langt opp til å ha noe realistisk håp om å besøke Golfhandelen med en gavesjekk på 500 kroner.I C-klassen blir det kniving til siste slag er slått.

Marit Bjørnstad leder, men har bare ett slags margin til Øyvind Wulfsberg. Hvis begge spiller neste uke, så er det lite sannsynlig at Bjarne Røed, som ligger på tredjeplass, kan få nok poeng til å ta dem igjen, ettersom det er relativt få deltakere i C-klassen (i dag var det altså bare 6).

Hvem tar sesong-OoM?

Det er ikke mindre tett her. Ingenting er avgjort.

A-klassen

Lars Sandberg tok godt for seg med poeng med dagens seier (7), men nå har han “brukt opp” de fleste dårlige plasseringene sine. Maks. poengforbedring neset uke er 5 poeng, og blir han nummer 4 eller dårligere, blir det ingen poengforbedring i det hele tatt.

Ronny Waagenæs ligger bare ett poeng bak, som ei gjedde i sivet, klar til bakholdsangrep. Han har fremdeles en sjetteplass som tellende, og kan derfor maksimalt forbedre poengsummen med 7 poeng.

Og, det vil stå mellom disse to. Ingen andre har mulighet til å nå samme poengnivå. Følgende får kjempe om tredjeplassen: Stefan Johansson, Per Frode Haugen, Morten Olstad, Olaf Thomassen og Alexander Løken. Her har de tre sistnevnte den fordelen at de ikke har spilt 10 turneringer, og derfor kan øke poengsummen sin forholdsvis mye mer enn de andre hvis de spiller godt.

B-klassen

I B-klassen står det i realiteten mellom 5 stykker. Jan Tore Samuelsen leder med 77 poeng. Han har imidlertid hatt en såpass variert sesong, at ha fremdeles har en sjetteplass igjen blant de tellende rundene. Med seier neste mandag, kan han øke med 6 poeng, til 83. Gjør han det så vinner han.

Etter en heftig periode etter sommerferien, har Elin Bjørnhaug falt litt av, men hun ligger bare tre poeng bak Jan Tore. Elin har imidlertid bare spilt 11 turneringer, og har en 10. plass (dagens) som hun kan bytte ut med noe mye bedre. Spiller hun som hun gjorde i slutten av august, kan hun få så mye som 11 poeng mer, så hun har fremdeles en god sjanse.

Kristian Bjerve hadde sine beste turneringer tidlig i sesongen (og, i rettferdighetens navn, én i august), men har ikke tatt noen OoM-poeng de siste to ukene. Han har imidlertid en 7. plass fremdeles på listen over de tellende rundene, og kan derfor øke med 8 poeng. Og, han ligger bare fire poeng bak Jan Tore.

Jon Kittilsen ligger antagelig litt for langt bak (6 poeng bak teten), og har for mange mellom seg å teten til å ha en realistisk sjanse, siden hans maksimale poengøkning er 7 poeng.

Selv om han ligger sju poeng bak teten, kan Robert Eilertsen absolutt blande seg inn i tetbildet – spesielt hvis ha spiller like bra som i dag. Han har nemlig en 8. plass han kan bytte ut med noe bedre. Med seier neste uke, går han frem 9 poeng.

C-klassen

Som i kampen om september-sjekken, dreier det seg i C-klassen om Marit Bjørnstad og Øyvind Wulfsberg. Øyvind leder, men det er bare 4 poeng som skiller dem.

Øyvind har allerede byttet ut sine dårligste plasseringer med noe bedre, og det den dårligste tellende runden er nå en 5. plass. Siden deltakelsen i C-klassen er såpass lav, har han absolutt mulighet til å forbedre dette, maksimalt med 6 poeng.

Marit er i samme posisjon, med en 5. plass som dårligst tellende runde. Hun er derfor antagelig avhengig av å vinne neste mandag, og av at deltakelsen er så dårlig at Øyvind ikke får bedre enn en 6. plass. Da kan det gå veien for Marit.Det blir med andre ord spennende neste mandag, og vi håper at turneringskomiteen gjør som vi pleide å gjøre for noen år siden, nemlig at de som lå an til å vinne Order of Merit spiller i samme ball i den siste turneringen. Det vil utvilsomt sette en spiss på konkurransen.På grunn av høstmørket som senker seg tidligere og tidligere, starter den neste (og årets siste) Mandagscupen kl. 16.30.Kari serverer flesk og duppe!

Innhold
Klubben