Nærspillsområdet

21. september 2021 – En dårlig utnyttet ressurs.

Vi har en, for mange, skjult treningsperle på Krokhol. Vi snakker om nærspillsområdet mellom hull 1 og riksveien.

Her er det gode forhold til å trene på nærspill av alle slag (minus putting), med to bunkre, flate partier, skrå partier, fairwayklipp og rough.

Du kan slå slag på inntil 50 meter, og øve på pitcher og chipper, med andre ord slag som gjør scoren ute på banen bedre.

Går man dit, er man ofte (eller som regel) alene, selv når det er fullt på rangen og mange folk ved treningsgreenen.Det kan kanskje ha litt sammenheng med at, med unntak av treningsbunkrene, så ser kanskje ikke området ut som et treningsfelt. Det hadde vært fint om det kunne bli oppgradert, slik at det blir morsommere å trene der.Anleggssjefen i NGF har sagt: “Golfklubbene bør i større grad se på hvordan de kan få medlemmene til å tilbringe like mye tid på klubben uten at de nødvendigvis spiller golfrunder. Her spiller treningsfasilitetene en viktig rolle.

Det synes vi er et meget godt poeng.Undertegnede var forrige helg i Karlstad og spilte en bane (Bryngfjorden GK), som på mange måter er litt lik vår Krokhol, selv om det er en 18-hullsbane.

Her hadde de også et nærspillfelt. Det var ikke på langt nær så fint klippet som vårt, men de hadde mye mer attraktive mål enn de improviserte hvite pinnene vi har. Slike “hull” kan neppe koste så veldig mye.

Vi trenger ikke mer enn 3-4 stykker.Andre ting som kan gjøre det mer attraktivt, kan være

  • Å kjøre over noen områder med greenklipper når man likevel klipper greenen på hull 1.
  • Sette opp kurver som dem vi har fått på rangen, men mindre for chipping fra kortere avstand.
  • Sette opp avstandsmerker på hver side av feltet (f.eks. med 5 meters avstand) slik at brukere letter kan se hvor langt de slår.
  • Ha noen kunstgressutslag for når det er vått og/eller tidlig/sent på året – kanskje det blir litt kunstgress igjen når banekomiteen blir ferdig med å lage matteutslagene ute på banen.
  • Merking av der man kan slå fulle slag fra slik at det ikke blir divoter over alt.

Det er imidlertid ikke hensiktsmessig å bare kjøpe inn ting og gjøre det på måfå.

Det trengs litt planlegging, for eksempel av hvor forskjellige ting skal plasseres. Noen steder er det fjell rett under bakken, og slike steder er det derfor ikke mulig å plassere treningshull.

Vinteren kan kanskje brukes til litt planlegging i banekomiteen.

Innhold
Klubben