Siste seniorcup 2021

21. september 2021 – Så var dagen der for den siste offisielle seniorcupen i år.

I alt har det vært 29 forskjellige deltakere (A: 6, B: 15, C: 9) i seniorcupen i år, med forbehold om at noen andre enn Bjørn Hallme kan ha byttet klasse under sesongens løp.

I dag var det 16 stykker som våget seg ut på gresset (A: 3, B: 8, C: 5).Som så mange ganger før, ble dagens beste runde levert av Yngve Andersen, som vant B-klassen på -2. Han vant med god margin på 3 slag til Asbjørnene Solevåg og Herdal på henholdsvis på andre- og tredjeplass.Den nest beste runden spilte Øivind Nordanger, som vant A-klassen.C-klassen ble vunnet av Bengt Tullander på +1, noe som var to slag bedre enn Bjørn Hallme på andreplass.

Orders of Merit

Nå er det altså avgjort, og vi kan utrope vinnere i alle klasser, eller i hvert fall nesten.A-klassen ble vunnet av Øivind Nordanger med 106 poeng. Olaf Thomassen ble nummer to, 15 poeng bak, mens Arve Bjerke ble nummer tre.I B-klassen ble det faktisk delt førsteplass. Sander Lund har ledet mye av sesongen, men Yngve Andersen vant i dag, mens Sander Lund ble sist. Dermed ente begge opp med 108 poeng. Vi har ikke hørt om noen form for tie-breaker, men vi kan jo gjøre et forsøk. Hvis vi bruker antall seire, så er det Yngve som tar kaka, for han har fem seire mot Sanders tre. Derfor er det ham det blir bilde av her.Per Haakonsen har ledet OoM-C stort sett hele sesongen, og han holdt helt inn. 115 poeng ble det, hvilket var 24 poeng bedre enn Bengt Tullander på andreplass. Bjørn Hallme kom på tredjeplass, med langt færre spilte turneringer, ettersom han en stund spilte i B-klassen.

Sesongavslutning

Neste tirsdag er det altså den tradisjonelle senioravslutningen, som i år har fått navnet “Senior Texas Scramble”, med andre ord en lagkonkurranse (også i henhold til tradisjonen). Etterpå blir det bespisning (vi tipper på jegergryte, det er også tradisjon) og utdeling av sesongpremier.

Elgjakta

Når vi først snakker om tradisjoner, håper vi også at mange seniorer finner veien til Elgjakta, som alltid har vært navnet på avslutningsturneringen. Formatet har variert i årenes løp, men de siste årene har det vært Eclectic (du spiller to runder og så er det den beste scoren på hvert hull som teller), og det blir det også i år. Den går førstkommende søndag.