Føremelding 22. april

22. april 2021 – Nå som det snart er baneåpning (lørdag) tok vi en tur innom for å se på forholdene

Som du kan se fra tittelbildet, er det kommet nye RØDE merkestaker ved Krokhol-dammene. Du husker kanskje at de var gule før. Nå har banekomiteen bestemt at alle alle straffeområder (før 2019 – “vannhindre”) skal merkes med røde merker. Stakene ved dammene er midlertidige. De skal erstattes av merker i bakken slik for å gjøre jobben til klippemannskapet enklere.

Flere røde staker er gjort klar. Det er fortsatt mye jobbing ved banekomiteen og dens hjelpere.Så til forholdene for øvrig. Vi hadde ikke tid til å gå hele runden, men det vi så var litt blandet.

Greenen på hull 6 så strålende ut på avstand.

Ellers var det litt blandet.Treningsgreenen ser ut til å ha overvintret veldig bra, og det er gode nyheter, for den har vi hatt problemer med før.Greenen på hull 1 har litt gressbrann, men ser ellers ut til å ha klart seg bra.Hull 2 ser ut til å ha tørket ut bra i forhold til hvordan det var for en uke siden, men ikke regn med for mye rull. Greenen ser tålelig bra ut.Som man kan se, er det fremdeles rester igjen på den mest skyggefulle delen av banen. Her er det også ganske bløtt. Lengre inn, og spesielt på hull 4, er det fremdeles tele i bakken, så der er ikke forholdene de aller beste foreløpig. Dessverre må vi regne med nattefrost i flere dager til.Den greenen av dem vi så som er verst, er greenen på hull 5. Her virker det for et utrent øye at det er relativt store vinterskader. Hvor fort det blir bedre med litt varme og fuktighet vet vi ikke, men denne greenen er vanligvis ganske bra.Ellers jobbes det intenst på banen. Blant annet ble utslagsstedene klippet da vi var der i dag.Forholdene på lørdag blir nok ikke topp – sjefen har allerede advart om at greenene kommer til å være både ujevne og trege i begynnelsen. Men sånn er det ofte i april. God tur i helgen!

Innhold
Klubben