Forkortet Jernslaget 2020

Til tross for en lite positiv værmelding, var det ganske mange som stilte opp i dag. 26 ble det faktisk (A: 6, B: 9, C: 11). Det var OK vær til å begynne med, men da alle hadde startet, ble det vel mye vær, med blant annet vannansamling på greenene. Det førte til at turneringsledelsen besluttet å avslutte turneringen etter 9 hull.

 

Jernslaget har ved flere anledninger vist seg å være værutsatt, og vi trodde at turneringen hadde blitt avkortet før. Det viste seg imidlertid å ikke stemme, men det har skjedd i andre turneringer, f.eks. ble andre runde av Krokhol Masters 2011 avsluttet etter 9 hull, men det var i september.

Til tross for været som traff oss på runden ble det oppnådd mange gode scorer. I mange tilfeller kan man jo lure på hvorfor enkelte gidder å drasse på 14 køller til daglig.Vi minner om at vi fremdeles spiller under Korona-restriksjoner. Første bud er at du ikke kommer til golfklubben i det hele tatt hvis du har symptomer på sykdom, som for eksempel feber eller hoste. Da skal du holde deg hjemme. Hvis du er frisk, kan du komme og praktisere sosial avstand.

C-klassen

… hadde 11 deltakere, og det ble delt ut fire premier.Vant gjorde Øyvind Wulfsberg som gikk på par, han hadde imidlertid lagt ut på en provisorisk runde, som han ikke hadde kommet inn fra før premieutdelingen.

 

Andreplassen gikk til Oscar Stovner Storeide med +2.

 

Marit Bjørnstad hadde samme score, men har høyere handicap. Hun benyttet seg forresten av at det var valgfritt utslagssted, til å spille fra grønt i dag, var m.a.o. grønnskolling for dagen.

 

Terje Bjørnstad tok fjerdeplassen med +3. Han var for øvrig den eneste som hadde lov til å få klem.

B-klassen

… hadde 9 deltakere, og her var det tre premier.Dagens beste runde på -3, ga Stefan Johansson, Krokhol og Sverige, klasseseieren. Han fikk også sin første birdie noen sinne på 7-ern – gratulerer.Vi tror Filip Lalande turneringsdebuterte på Krokhol i dag, og det gjorde han sannelig på en fremragende måte. -1 ga andreplass. Han hadde gått hjem (eller var ute å spilte) før premieutdelingen.Tredjeplassen gikk til Robert Eilertsen på +2

A-klassen

… hadde bare 6 deltakere, så her ble det bare to premier.Per Frode Haugen har vunnet Jernslaget før. Statistikksiden er under vedlikehold, så vi får ikke sjekket hvor mange. Han spilte en nydelig runde i dag. 39 brutto var klart dagens beste. Det ga -1 på Frode og klasseseier. Han spilte med 6- og 9-erjern.Ronny Waagenæs spilte også en god runde. Bruttoscoren var ikke like god som Frodes, men netto hadde de samme score, -1. Det ble derfor andreplass på Ronny, som hadde gått hjem før premieutdelingen.

Statistikk

Vi ser at Golfbox har kåret hull 2 til dagens vanskeligste. Vi “regner” med at det skyldes at mange droppet oppvarming og heller holdt seg under tak i påvente av start.

Birdier

Det var bare tre birdier i dag, og uvanlig nok kom to av dem på hull 7, som jo ikke er noe utpreget birdiehull. Det var Stefan og Frode som fikk dem. Frode fikk også birdie på 9-ern.

Det er som kjent sjelden birdiepremier i helgeturneringer.

Fremover

Etter de vanlige turneringene på mandag og tirsdag, går klubben inn i sommermodus i juli. Vi vil ikke egentlig kalle det sommerdvale, for det blir turneringer. Disse blir imidlertid “selvbetjente” runder av “treff”-typen. Det vil si at det ikke kunngjøres noen startliste. Du anbefales imidlertid å melde deg på, slik at de andre vet hvem de må vente på.Det er ingen startkontingent, og ingen premiering, men det gir mulighet til å spille mange fine runder på mandager, tirsdager og torsdager (ja dametreffen går ufortrødent videre i juli).Mandagscupen og seniorcupen starter opp igjen henholdsvis 3. og 4. august. Hva vi har i vente av helgeturneringer, har turneringskomiteen foreløpig valgt å ikke dele med oss.

Galleri

Innhold
Klubben