Mandagscup 29. juni 2020

Ni under par er ikke hverdagskost på Krokhol. Dustin Johnson hadde for eksempel det på PGA-touren på lørdag. Nå spilte ikke han med handicap, så det blir ikke helt det samme. Med handicap ville det antagelig blitt noe sånt som -3 på Dustin.

Det var 31 deltakere, hvorav fire spilte tidligere på dagen. Det er bra det, i den siste mandagscupen før sommerferien.

 

Før vi går videre med dette, er det verdt å merke seg at MANDAGSVÆRET var på plass, etter en heller våt søndag, der Jernslaget ble kortet ned til ni hull. Det var strålende forhold, og en liten bris gjorde det behagelig for spillerne. I motsetning til i går, var det i dag ballplassering på klippet område, men det var lite stående vann, slik at det ikke var nødvendig, men dog lurt, med spesielt vannbestandig fottøy. Knotten var imidlertid igjen plagsom på terrassen.

C-klassen

Her var det 11 deltakere, og i tillegg til de vanlige premiene, vanket det ekstrapremier i form av noe heklet/strikket “vi vet ikke helt”Dagens beste runde ble levert av nyinnmeldte Alexander Løken, som leverte den før omtalte -9-runden. Nå har Alexander 61 tildelte slag, men det er en imponerende prestasjon likevel. Bruttoscoren var 58. Han er muligens den første på Krokhol som har fått registrert 0 slag på et hull, ettersom han fikk par på 1-ern, der han hadde 3 slag tildelt!Yngve Andersen spilte også bra tidligere på dagen, men -2 blekner liksom litt i forhold. Holdt til andreplass gjorde det med god margin.

Terje Bjørnstad, igjen den eneste premierte som fikk klem, gikk på +1, og det holdt til tredjeplass.

 

Ekstrapremien i C-klassen gikk til Bjarne Røed, som hadde samme score som Terje.

B-klassen

B-klassen

Igjen den største klassen med 14 spillere. Her ble det også en imponerende vinnerscore.Isak Ladegård hadde like godt dagens beste bruttorunde (delt) med 41 slag. I B-klassen gir det en ekstremt god nettoscore. For Isak ble det 29 slag, altså -7. Nesten like bra som vinnerscoren i C-klassen.Erlend Bærø var sikkert fornøyd med sin 46-runde, som ga -2, men det var altså langt opp fra andre til førsteplass.Det var fire stykker på -1. Lavest handicap av disse hadde Kristian Bjerve, som derfor tok tredjeplassen.Ekstrapremien gikk til Trond Nåmdal.

A-klassen

Bare seks deltakere i dag, med to premierLars Sandberg var på nippet til å gå hjem tidlig, for han syntes knotten var veldig plagsom. Men det viste seg at hans par-runde (41 brutto) holdt til seier i dag.Morten Olstad var slaget bak på andreplass.Ekstrapremien gikk til Sten-Arne Skulbru, som også hadde +1.

Birdier

Det var fire birdier i dag, og birdiesjekker var det ikke noe mangel på.

Erlend Bærø fikk sin birdie på 5-ernIsak Ladegård kom i mål på fire slag på 3-ern.Det var også hvor Jan Tore Samuelsen fikk sin birdie.Øyvind Wulfsberg, som hadde gått hjem tidlig, fikk sin birdie på 9-ern.

Orders of Merit

Dette blir den siste oppdateringen før 3. august, og det er spilt 9 runder.

A-klassen

Det er til sammen 13 stykker som har deltatt i A-klassen i år.

Stine Torgersen, som ikke spilte i dag, har skaffet seg en ganske så formidabel ledelse. Fire seire på åtte forsøk har en tendens til å gi utslag på poengskalaen. Hun har et forsprang på 13 poeng.

Det er Ronny Waagenæs som ligger på andreplass. Den er imidlertid ikke trygg, for her ligger det tre særdeles farlige herremenn like bak.

Per Frode Haugen og Lars Sandberg deler tredjeplassen 6 poeng bak Ronny, mens Olaf Thomassen er 8 bak.

B-klassen

Det er 24 forskjellige deltakere som har spilt i B-klassen i år, og her er det jevnt i teten.

Jan Tore Samuelsen har nå tatt ledelsen med 52 poeng.

Det er to poeng bedre enn Robert Eilertsen, som nå er tilbake i B-klassen etter et kort opphold i A-klassen.

Jon Kittilsen, som hadde en god start på måneden, men har falt litt av i det siste, ligger 3 poeng bak Jan Tore.

C-klassen

25 forskjellige deltakere har det vært i denne klassen, noe som gjør den til den største. Det er imidlertid bare fire som har spilt alle turneringene, og to av disse topper da også OoM.

Bjarne Røed har fått seg et forsprang på ett fattig poeng. Han leder med 59.

Det betyr altså at Jens Kristian Tofteberg har 58.

Bak dem ligger det en klynge med spillere med omtrent like mange poeng. Yngve Andersen med 40, Marit Bjørnstad med 39, Odd Hole med 38 og Stefan Johansson med 37. Stefan har imidlertid blitt oppskrevet til B-klassen.

Mandagstreff

Som nevnt var dette forsommerens siste mandagscup-turnering. I juli blir det mandagstreff, som ikke teller på Order of Merit.

Mandagstreff fungerer på den måten at du melder deg på i Golfbox på samme måte som vanlig. Det er imidlertid ingen turneringsleder, så det vil ikke bli opprettet noen startliste. De som møter frem bestemmer seg for hvem som spiller med hvem, og om formatet (som ikke behøver å være begrenset til slaggolf). De som spiller tidligere, legger scorekortene i postkassen som vanlig. “Noen” (dvs. en person med administratorrettigheter i Golfbox) tar da scorekortene og legger dem inn. Det blir det en resultatliste av, og handicap blir regulert på vanlig måte.

 

Det er ingen startavgift og ingen premier, kun en god anledning til å spille en runde med folk du er blitt kjent med på Krokhol.

Hvis du vil spille klokken 18, er det en fordel, men ikke et krav, at du melder deg på i Golfbox. Det er fordi at det er greit for dem som møter opp tidlig, å vite hvem man må/skal/vil vente på.

Litt om sakte spill

Det har faktisk ikke vært så ille denne sesongen, men i dag opplevde vi at én ball kom in nesten en halv time etter alle andre, som da satt og ventet og prøvde å vifte bort knott.

Husk at du bare har tre (3) minutter til å lete etter en ball du ikke er sikker på hvor er.

Bruk mindre tid enn det til å lete i straffeområder (aka hindre), ta straffen hvis du ikke finner ballen med en gang og spill videre.

Innhold
Klubben