Fra hele landet

Dypdykk i Golfbox

Krokhol Golfklubb var godt besøkt i år, og spillerne kom fra Varanger i øst, til Haugesund i vest, fra Hammerfest i nord til Mandal i sør. Vi har gjort et dypdykk i Golfbox og datadrillet litt.

Flest besøkende gjestespillere var det fra nabo- og postkasseklubber. Grønmo bidro med 287 forskjellige spillere, som spilte 823 runder.

Du finner listen med de 157 klubbene som er representert lenger ned. Det er faktisk nesten nøyaktig likt hvor mange klubber som finns i Norge, men bare 122 er fra Norge. Det er 32 klubber vi har identifisert som svenske, men det er tre vi er usikre på.I perioden som banen var åpen, fra 20. april til 27. oktober (190 dager), var det til sammen tilgjengelig 63 840 starttider (fra kl. 8.00 til kl. 21.50). Av disse ble 16 369 benyttet. Det er 26 %.

Deretter begynner statistikken å bli litt tvilsom, men vi får se litt stort på det.

253 medlemmer spilte 5229 runder, men dette rundeantallet inkluderte 405 runder spilt av tidligere medlemmer. Hvorfor disse er oppført under medlemmer, vites ikke, men bare en eller to av dem er utmeldt i år. Disse skulle selvfølgelig vært oppført under greenfee-spillere. Antall medlemmer er litt lavere enn tallet vi fant frem til da vi prøvde å finne ut hvem som hadde spilt flest runder.

2165 gjester produserte altså 5257 runder, mens det ble bestilt starttider 1278 ganger for personer uten kjent klubb. Vi går ut fra at dette for det meste er fotgolf-runder. Dessuten var 3052 starttider blokkert for turneringsspill. Alle disse ble neppe benyttet.Totalt ble det altså produsert ca. 15 000 runder hvis vi tar med turneringer.

Som sagt fikk vi flest besøkende fra Grønmo. Ikke så rart kanskje, siden det er nærmeste nabo, og vanskelig å få spilletid der. Blant topp 10 var det fire typiske postkasseklubber, hvorav Hammerfest og Kvalsund bidro med 225 spillere og 621 runder. Noen av disse postkasse-spillerne kunne med fordel meldt seg inn, ettersom det var mange som spilte flere enn 10 runder. Karasjok og Preikestolen er også velkjente poskasseklubber, og Stranda er vel også det.

Innhold
Klubben