Fritt spill på andre baner

13. februar

Det er inngått en avtale med …

… Askim og Ski golfklubb om fritt spill på hverandres baner.

Det betyr altså at Ski- og Askim-medlemmer får spille gratis på Krokhol, og at Krokhol-medlemmer (med full spillerett) får spille gratis på Ski GK og Askim GK.

Ski og Askim er også 9-hullsbaner som Krokhol, med lignende baneoppsett for 18-hullsrunder.

Avtalene har noen begrensninger på når man kan spille, men det er detaljer som ikke er tilgjengelig for redaksjonen på skrivende tidspunkt, så det får vi komme tilbake til.

Askim Golfpark

Ski Golfklubb…

… var så lenge det var noe som het Ski kommune, den eneste golfklubben i kommunen sammen med Krokhol GK.

Banen til Ski GK heter Smerta, men det er et gammelt navn på husmannsplassen der banen ble bygget, og ikke en betegnelse på banen, som er absolutt håndterbar.

Mest av alt er Ski GK kjent for å ha en veldig lang sesong, og at banen er åpen så lenge spillerne mener den er spillbar.

En av grunnene til at banen har lang sesong, er at den har kunstgress-greener. Det må man venne seg til.

De siste årene er det flere Krokhol-medlemmer som har benyttet seg av et spesielt vinter-medlemskap i Ski GK for å kunne spille hele året.

I henhold til Google Maps tar det 24 minutter å kjøre fra Krokhol til Smerta. 32 minutter fra Oslo med motorvei til Langhus.

Askim Golfklubb…

… er en relativt variert parkbane, som spilles 4805 meter fra bakerste tee. Hullene har som oss forskjellige utslagssteder på front- og back-9, og med enda mer variasjon, med større lengdeforskjeller og forskjellige par.

På nettstedet står det også at de har en korthullsbane, som er ÅPEN nå, men det er ikke gitt noen ytterligere informasjon om den.

Redaktøren har gode minner fra banen, i og med at det er en av de få utenom hjemmebanen der han har vunnet en turnering.

I henhold til Google Maps, tar det 44 minutter å kjøre til Askim Golfklubb. Det er faktisk enklere å komme dit fra Oslo. 50 minutter (nesten bare) på motorvei.

 

Innhold
Klubben