Frode ble matchmester

30. september 2023

De kunne neppe ha valgt en bedre dag for å spille matchplay-finalen, Knut Sørset og Per Frode Haugen. Dessuten var det jo artig at det var samtidig med matchplay-turneringen over alle: Ryder Cup.

Solen strålte fra skyfrihimmel og det var varmt for årstiden. Banen var våt, men siden det ikke har regnet på et par dager, var det stort sett mulig å finne nogenlunde tørre steder å ta fritak for midlertidig vann.

Begge to har spilt bra den siste tiden, og Knut har gått nok ned i handicap (9,8) til at Frode (7,7) bare måtte gi to slag.

I begynnelsen var det jevnt og det var all square etter fire hull. Men så begynte Frode å dra ifra. Med birdie på hull 9, hans tredje for dagen, var han 4 opp ved runding.

Knut var uheldig på hull 10 og fant ikke ballen. Han måtte derfor gå tilbake og slå en ny. Dette gjorde at Frode vant hullet på bogey. Deretter delte de hull 11, mens Knut vant hull 12 på par, og fikk nytt håp med 4 ned med 6 hull igjen.

Det ble deling på hull 13, men Knut begynte å gå tom for hull.

Det ble litt venting på back-9

På hull 14 lå begge ved greenen på 3 slag. Knut klart imidlertid ikke å sette putteslaget fra fringen, og da Frode hadde tap-in for par, var løpet kjørt.

Frode ble matchplay-klubbmester for femte gang. Vi gratulerer!

Det var altså 35 spillere som stilte til start. Den første matchen ble spilt 8. juni, mens finalen altså ble fullført 30. september. Det ble spilt til sammen 34 matcher, 7 av dem over 18 hull – mye aktivitet med andre ord.

Vi takker alle for innsatsen og håper på enda bedre deltakelse neste år.

Klikk/trykk for større bilde.
Klikk/trykk for Golfbox
Innhold
Klubben