God deltakelse i dagens seniorcup

23. august – Fint vær ga god deltakelse i dagens seniorcup.

Noen ganger er det slik at det er større deltakelse i seniorcupen enn i mandagscupen. I dag var nesten en av de gangene, for det var 19 deltakere (A: 4, B: 10, C: 5). Forrige tirsdag var det altså 7. Nitten er en tangering av det beste fremmøte i år, som var på den aller første turneringen i mai.

Mange fine resultater var det også.

Vi benytter oss av de fine bildene som Egil Sørset tok på morgenkvisten, lenge før han skulle ut å spille. Vi ser gjerne at andre gjør likedan.

Dagens beste runde må nok tilskrives Olaf Thomassen, som slo til med en 39-runde (+3), og tok en ganske så overlegen seier i A-klassen.

I B-klassen var det derimot veldig jevnt i teten. Det var bare ett slag som skilte de fire beste, slik at både første- og tredjeplassen ble avgjort på handicap.

Asbjørn Herdal tok seieren på -1, fordi han har lavere handicap enn Yngve Andersen, som hadde samme score. I kampen om tredjeplassen trakk Trond Bjerke det lengste strået. Både han og Roald Eilertsen spilte til par.

Så er det hyggelig å kunne melde at det ble kvinneseier i C-klassen. Eivor Arntsen var vass i dag, og spilte til par. Det var det ingen andre som var i nærheten av.

Orders of Merit

Som alltid er rekkefølgen på de forskjellige OoM-listene veldig avhengig av deltakelse.

Med sin seier i dag, økte Olaf Thomassen sin poengbeholdning i A-klassen til 94. Det er 32 poeng mer enn noen andre. Olaf har også spilt 3 turneringer mer enn alle andre.

I B-klassen hadde Asbjørn Solevåg sin dårligste turnering for året, men med seks førsteplasser og to andreplasser fra før, sitter han ganske trygt i tet. Han ligger 17 poeng foran Sander Lund, og har spilt en turnering mindre. Det kan se ut som det er tredjeplassen det blir hardest kamp om i år.

Ragnhild Lied Johansen var ikke med i dag, men beholdt selvfølgelig sin solide poengsum i C-klassen fra før, og ledelsen er fremdeles solide 18 poeng. Nærmeste utfordrer er imidlertid Per Haakonsen, som har spilt to færre turneringer. Han har derfor en mulighet til å ta igjen Ragnhild. Realistisk sett, så er det ingen andre som har det.

Husk

Krokhol Texas Scramble

Vi oppfordrer alle seniorene til å melde seg på Krokhol Texas Scramble, som går av stabelen førstkommende søndag.

Hovedformålet er å gi nye medlemmer en smak på klubbens turneringstilbud, og da trenger litt mangfold blant de mer etablerte medlemmene som stiller opp.

Det sekundære formålet er selvfølgelig å ha det gøy, og spille en hyggelig 9-hullsrunde uten synderlig press på egne prestasjoner.

Noen tanker om klasseinndeling og Orders of Merit

Dette er ikke nye tanker, men faktum er at i mange år nå har fordelingen på de tre klassene vært som i dag, ca. 5:10:5, og på det meste har deltakerantallet ligget rundt 20.

Hvorfor ikke gå ned til to grupper, med grenser som gjør at gruppene blir noenlunde like store?

Det vil utvilsomt gjøre resultatlistene mer interessante.

Dessuten er det de færreste av seniorene som spiller over 10 turneringer, men likevel er det der grensen går for antall tellende turneringer går.

Vi synes det er på tide med en revurdering også her, spesielt i sammenheng med en annen klasseinndeling.

Hva med 7 tellende turneringer, eclectic eller samlet antall stableford-poeng? Mulighetene i Golfbox er legio.

Innhold
Klubben