Godt vårsluppet

2. mai 2021 – Så er turneringssesongen behørig igang.

Den tradisjonelle åpningsturneringen på Krokhol heter altså Vårsleppen. Det er en 18-hullsturnering der formatet har variert opp gjennom årene.

Dagens turnering var en fourball (best ball) stabelford-turnering, og det var rekordstor oppslutning. 54 var påmeldt og 53 stilte til start, slik at det ble 26,5 to-mannslag. Antall spillere er rekord i “moderne tid”, dvs. etter at Krokhol ble en 9-hullsbane igjen.

De fleste deltakerne var fra Krokhol, men det var også mange gjester – 2 fra Grønmo, 2 fra Hauger, 1 fra Karasjok, 1 fra Lillestrøm og 1 fra Stjørdal.Vi vet ikke om det var den store deltakelsen, det fine været eller det ganske så bra spilleforholdene som hadde skylden, men runden tok uforholdsmessig lang tid – godt over 5 timer for de fleste. Vi håper vi får se bedring i så måte ettersom sesongen kommer i gang.

På grunn av koronareglene ble det ingen premieutdeling i dag, og det er jo da vi prøver å ta bilder av dem som skal profileres. Så folk får ha oss unnskyldt for at det ikke er bilder av premievinnerne.Vi har fått opplyst at de 9 beste lagene får premier, som er Krokhol-baller. Det vil si prima golfballer med Krokhol-logo.

De fordeles som følger: én eske med 12 baller per person til de 2 beste lagene, deretter 3×3-pack per person for de neste 4 lagene (dvs. nr. 3-6) og så 2×2-pack per person (dvs. nr. 7-9). Premiene oppbevares sammen med liste i turneringsboden og kan hentes i forbindelse med turneringer eller hvis noen fra turneringskomiteen er tilgjengelig på annen måte.Vant gjorde Ulrik Engmann og Alexander Texnes, som begge representerer Hauger Golfklubb. De kombinerte på en utmerket måte og fikk hele 48 poeng. Men seieren satt langt inne, og måtte avgjøres på handicap.Fordi Erlend og Eskil Bærø sikret nemlig andreplassen for Krokhol, med samme poengsum, men med en god del høyere handicap.

Disse to lagene blir altså premiert med 4 x 3-pack for hver spiller. Hauger-karene blir dermed nøtt til å ta seg en ny tur til Krokhol ved en senere anledning.Ekteparet Tofteberg, med andre ord Hanne Hoel og Jens Kristian, tok tredjeplassen med 45 poeng – også en utmerket score for et 2-personslag.Fjerdeplassen gikk til Eirik Nikolas Husebye Gjerstadberget, som meldte seg inn i Krokhol i fjor, og Stian Brevik, som representerer Karasjok Golfklubb. De fikk 43 poeng.Joakim Ustad og Oscar Stovner Storeide, begge fra Krokhol (Joakim innmeldt i år) tok femteplassen med samme poengsum, men høyere handicap.Krokhol sikret seg også sjetteplassen ved Dan A. Fellus og Øyvind Skjervold. De har vært medlemmer noen år, men vi lurer på om det kan være turneringsdebut for dem. Hvis så er tilfelle, var jo 42 poeng en utmerket start.Regjerende Krokhol-klubbmester, Kristoffer Olstad, fikk med seg søsteren Marte og dro inn 42 poeng for 7. plass.Trond Ovik og Knut Storm Hanssen utnyttet fordelen ved å ha en særdeles hyggelig medspiller og tok 8. plassen med 41 poeng.Den siste premien (dvs. 9. plass) gikk til Espen Nordskog og Alexander Løken. De fikk også 41 poeng, men tie-breakeren er altså handicap, og deres er litt høyere.For ordens skyld bør det nevnes at også Stefan Johansson / Bjørn Karsten Sailekthim Moseby hadde samme poengsum, men de hadde altså for høyt handicap til å få premie denne gangen.En lang, men flott dag på Krokhol ble det også. Det fine været holdt helt inn, selv om det kom noen truende skyer i horisonten ved 14-tiden.Alle resultatene finner du her.I morgen starter altså mandagscupen – med løpende start (ikke shotgun) fra 17.40. Startlisten er lagt ut allerede. Det er 23 påmeldte og d e som har tanker om å etteranmelde seg, må nok belage seg på å gå ut kl. 18.36 eller senere.

Innhold
Klubben